FNV

visual

20-10-2008

Teruggaaf te veel betaalde bijdrage Zorgverzekeringswet over 2007

Ontving je in 2007 gelijktijdig loon, pensioen of een uitkering van meer dan een werkgever of uitkeringsinstantie? En waren deze inkomsten hoger dan 30.623 euro? Indien je beide vragen met "ja" kunt beantwoorden, is er te veel inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet ingehouden. Voor meer informatie verwijzen wij naar onderstaande tekst van de Belastingdienst.

Controleer of u recht hebt op teruggaaf inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet 2007.

Hebt u al bericht gehad over de teruggaaf van de bijdrage Zvw over 2007? In juli 2008 heeft de Belastingdienst de teveel betaalde inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (bijdrage Zvw) over 2007 uitbetaald. Hebt u hierover geen brief gehad, maar denkt u dat u wel te veel bijdrage Zvw hebt betaald? Dan kunt u zelf nagaan of u in aanmerking komt voor een teruggaaf. Als dat zo is, kunt u een teruggaaf aanvragen.

Voorwaarden voor teruggaaf U komt in aanmerking voor een teruggaaf van te veel betaalde bijdrage Zvw als u voldoet aan de volgende twee voorwaarden.
* U had in 2007 gelijktijdig loon, pensioen of een uitkering van meer dan één werkgever of uitkeringsinstantie.
* Uw inkomsten bij deze werkgevers of uitkeringsinstanties waren in totaal hoger dan EUR 30.623.

Bij de teruggaaf van de bijdrage Zvw gaat het alleen over uw eigen inkomsten. U mag de inkomsten van uw (fiscale) partner dus niet optellen bij die van uzelf.

Zelf nagaan of u in aanmerking komt Op www.belastingdienst.nl/zvw vindt u het hulpmiddel 'Teruggaaf bijdrage Zvw'. Daarmee kunt u zelf nagaan of u in aanmerking komt voor een teruggaaf. U vindt hier ook een formulier waarmee u de teruggaaf direct kunt aanvragen.