Ministerie van Buitenlandse Zaken

Minister Verhagen zoekt reisgenoten

22-10-2008 | Persbericht | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Minister Verhagen is op zoek naar jonge professionals om hem te vergezellen tijdens zijn bezoek aan Marokko en Algerije van 23 tot en met 28 november. Naast het officiële programma hebben zij bovendien een aantal ontmoetingen met Noord-Afrikaanse collega's om ideeëen uit te wisselen en gezamenlijke uitdagingen te bespreken.

Het centrale thema van de reis is: `Oude banden, nieuw elan'. Onderwerpen die aan de orde komen zijn mensenrechten, maatschappelijk verantwoord ondernemen, energie, transport, wetenschap, internationale betrekkingen en milieu.

Eerder reisden jongerendelegaties met minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) mee tijdens bezoeken aan het Midden-Oosten, Sudan en de Mensenrechtenraad in Genève. 'Ik wil jongeren laten zien hoe het Nederlandse buitenlandbeleid in de praktijk tot stand komt. Op die manier hoop ik hen te betrekken bij onderwerpen die wereldwijd en ook in Nederland tot de nodige discussie leiden', aldus Verhagen.

Minister Verhagen zoekt zes talenten tussen de 25 en 35 jaar die maatschappelijk betrokken zijn en werkzaam in de advocatuur, bankwezen, energiesector, bedrijfsleven, politiek en cultuur. Van hen wordt verwacht dat zij een visie hebben op de internationale dimensie van het Nederlandse bedrijfsleven en openstaan voor discussies met gesprekspartners in Marokko en Algerije. Tijdens en na de reis brengen zij verslag uit van hun ervaringen, onder andere op het internet.

Belangstellenden kunnen zich vóór 31 oktober aanmelden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken door een curriculum vitae en een uitgebreide motivatie te sturen naar DVL-AB@minbuza.nl.