Ministerie van Buitenlandse Zaken

Syrische vicepremier al Dardari geeft lezing

16 okt 2008 | De Syrische vicepremier voor economische zaken, Abdullah al Dardari, geeft donderdag 23 oktober een lezing over het politieke en economische beleid in Syrië, nu en in de toekomst. U bent van harte welkom in de Nieuwe Kerk in Den Haag.
Abdullah al Dardari. Foto: Reuters

Al Dardari staat bekend als hervormingsgezinde minister in de regering van president Bashar al Assad. Hij is een uitgesproken voorvechter van marktmechanismen als motor voor de Syrische economie en één van de drijvende krachten achter het Syrische economische hervormingsprogramma. In 2006 werd het onder zijn verantwoordelijkheid opgestelde Vijfjarenplan van kracht, dat als doel heeft de Syrische economie om te vormen naar een social market economy met investeringsgeleide groei.

Abdullah al Dardari (1963) studeerde internationale betrekkingen en begon zijn veelzijdige loopbaan als journalist bij de Arabische krant al Hayat. In de jaren '90 was hij werkzaam bij de UNDP en het Arabisch Monetair Fonds. In 2004 trad al Dardari in overheidsdienst, als hoofd van de State Planning Commission. Sinds 2005 is hij vicepremier voor economische zaken in de regering al Assad. Vanuit deze functie was al Dardari intensief betrokken bij de in 2004 afgesloten onderhandelingen over het Syrische associatieakkoord met de EU.

Datum: donderdag 23 oktober
Locatie: Nieuwe Kerk, Den Haag
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur (zaal open 19.45 uur), met aansluitend een ontvangst.
Toegang is gratis
Voertaal: Engels

Aanmelden is verplicht en kan t/m dinsdag 21 oktober via www.minbuza.nl/lezingen.

Meer informatie


* Meer informatie over de lezingen van de directie Noord Afrika en Midden-Oosten


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

katheder
Gerelateerde informatie

* Routebeschrijving naar de Nieuwe Kerk Externe link