Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - inbraken in auto's                              |
De politie onderzoekt een aantal inbraken in auto's die de afgelopen dagen in Zutphen plaats vonden. Gedupeerden worden verzocht om altijd aangifte te doen en geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

Aan de Polsbroek, Piet Heinstraat, Emmerikseweg, Gerard Doustraat, Berkelsingel en Doggersbank is de afgelopen dagen ingebroken in auto's. Veelal werd een ruit ingeslagen en in een enkel geval werd het portierslot geforceerd. Aan de Piet Heinstraat waren vier autobezitters de dupe van de inbraken die in de nacht van dinsdag op woensdag 22 oktober plaats vonden.

De dieven waren op zoek naar waardevolle spullen (radio-cd-spelers, navigatiesystemen) en vonden hun buit soms in het dashboardkastje.

De politie adviseert dan ook om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Doe altijd aangifte van auto-inbraak en als dit via Internet (www.politie.nl) gedaan wordt, geef dan zoveel mogelijk bijzonderheden van de gestolen goederen op. Tijdens het politieonderzoek kan dit heel belangrijk zijn. De politie onderzoekt de inbraken.

|     |Brummen - diefstal auto-onderdelen                        |
Bij een bedrijf aan de Rhienderstein in Brummen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 22 oktober onderdelen van een bedrijfswagen gestolen. De dieven moeten zelf met een auto zijn geweest om de spullen te vervoeren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geen gewone diefstal, maar een bijzondere omdat de dieven eerst een hek hebben geforceerd om vervolgens de onderdelen van de auto te demonteren. Van de bedrijfswagen, een VW Caddy, werden onder meer de voorbumper en de motorkap ontvreemd. De diefstal werd woensdagochtend ontdekt en de eigenaar heeft aangifte gedaan. Informatie over de diefstal is welkom bij de politie op 0900 - 8844.

|     |Zutphen - schoorsteenveger komt ten val                   |
Een 45-jarige man uit Kerkdriel is woensdag 22 oktober gewond geraakt tijdens zijn werkzaamheden bij een woning aan de Prins Bernhardlaan in Zutphen. Hij is met inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De man klom omstreeks 13.25 uur via een ladder naar het dak en toen hij zich ter hoogte van de dakgoot bevond, gleed de ladder weg in het zand. De man maakte een val van ongeveer 7 meter en kwam op een planken hek terecht. Hij is met inwendig letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Einde berichten



Politie Noord- en Oost Gelderland