Perot Systems benoemt directeur om uitbreiding EMEA te leiden

23/10/2008 11:05

PR Newswire

LONDEN en PLANO, Texas, October 23 /PRNewswire/ --

- Veteraan Ferenc Szelenyi van IT Consulting Services voegt zich bij het bedrijf om de groei te leiden

Perot Systems Corporation (NYSE: PER) (http://www.perotsystems.com) heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Ferenc Szelenyi als directeur voor de EMEA-regio van het bedrijf. In zijn nieuwe rol zal dhr. Szelenyi dienst doen als senior leader van Perot Systems in Europa en het Midden- Oosten en is hij hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het leiden van de zakelijke ontwikkeling en de marktexpansie van het bedrijf. Hij zal direct rapporteren aan de Chief Operating Officer van Perot Systems, Russell Freeman.

"Dat we deze nieuwe leiderschapsrol aanstellen en iemand van het vermogen van Ferenc Szelenyi binnenbrengen is een duidelijk signaal dat Perot Systems zich toelegt op het uitbreiden van zijn marktaanwezigheid in de EMEA," zei Peter Altabef, president en CEO van Perot Systems. "Ferenc' ervaring in zowel zakelijke ontwikkeling als technologie zou ons concurrentievermogen moeten versterken en moeten helpen bij het aansturen van groei in de regio."

Dhr. Szelenyi komt bij Perot Systems vanuit Morningstar Developments Ltd, waar hij zich als CEO heeft gericht op de
internationalisering van producten en diensten en de ontwikkeling van go-to-marketstrategieën. Eerder heeft Szelenyi gewerkt als Executive Senior Vice President en als CEO voor T-Systems in Italië, waar hij toezicht hield op de succesvolle ontwikkeling en implementatie van een driejarig groeiprogramma, wat culmineerde in de herlancering van het bedrijf als verkoop- en dienstenbedrijf.

"Ik ben blij dat we deze mogelijkheid aanvaarden om de
uitbreiding van Perot Systems in EMEA te leiden," zei Ferenc Szelenyi, directeur van Perot Systems voor EMEA. "EMEA is een prioriteitsmarkt voor het bedrijf dat vol mogelijkheden zit, gebaseerd op onze plaatselijke en wereldwijde vermogens om het bedrijf van onze klanten te ondersteunen."

Dhr. Szelenyi begon zijn carrière bij IBM, waar hij zich tien jaar lang heeft ontwikkeld door middel van opeenvolgende rollen voor de verkoop en marketing van IT-oplossingen, wat culmineerde als Director, Electronic Commerce Solutions, IBM Europe, waar hij verantwoordelijk was voor opbrengsten van US$500 miljoen. Na een korte periode als bestuurslid voor KarstadtQuelle New Media AG heeft Szelenyi gewerkt als partner voor PriceWaterhouseCoopers Consulting en was hij verantwoordelijk voor IT-diensten in Duitsland, Oostenrijk en Rusland. Szelenyi heeft succesvol een herstructurering geleid van de oplossingsportfolio en van de verkoopteams in Duitsland en Oostenrijk, en een succesvolle lancering in Oost-Europa en Rusland. Hij hield ook toezicht op een klantenacquisitieprogramma in de telecommunicatie-industrie.

Dhr. Szelenyi heeft een diploma in informatietechnologie en bedrijfsadministratie van de Universiteit van Linz, Oostenrijk en een MBM-diploma van SDA Bocconi Mailand, Italië. Hij woont met zijn vrouw en 11-jarige dochter nabij Frankfurt, Duitsland.

Over Perot Systems
Perot Systems is een wereldwijde leverancier van diensten voor de informatietechnologie en bedrijfsoplossingen. Door zijn flexibele en samenwerkende aanpak integreert Perot Systems expertise vanuit het bedrijf om op maat gemaakte oplossingen te bieden die klanten in staat stellen hun groei te versnellen, activiteiten te stroomlijnen en nieuwe niveaus van klantenwaarde te creëren. Perot Systems, waarvan het hoofdkantoor in Plano, Texas staat, heeft in 2007 een opbrengst gemeld van US$2,6 miljard. Het bedrijf heeft meer dan 23.000 medewerkers, die zijn gevestigd in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië en het Pacifisch Gebied. Aanvullende informatie over Perot Systems is te vinden op
http://www.perotsystems.com/.

Dit persbericht bevat verwachtingen die afhankelijk zijn van bekende en onbekende risico's en onzekerheden die ervoor zouden kunnen zorgen dat werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van resultaten zoals die zijn uitgedrukt of geïmpliceerd door zulke verwachtingen. Voor factoren die van invloed zouden kunnen zijn op ons bedrijf en ervoor zouden kunnen zorgen dat werkelijke resultaten wezenlijk verschillen wordt verwezen naar ons Jaarrapport op Form 10-K voor het fiscale jaar dat is geëindigd op 31 december 2007, zoals dat is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en te vinden is op http://www.sec.gov/, zoals dat is bijgewerkt in onze Kwartaalrapporten op Form 10-Q, ingediend na zo'n Form 10-K, voor aanvullende informatie met betrekking tot risicofactoren. Wij doen afstand van elke intentie of verplichting om verwachtingen te herzien, ofwel als gevolg van nieuwe informatie of toekomstige ontwikkelingen, of anderszins.

MEDIACONTACTEN:
PEROT SYSTEMS CORPORATION
VS - Wereldwijd
Joe McNamara

+1-972-577-6165
joe.mcnamara@ps.net

VK
Charlie Richards
+44-20-7892-1071
Charlie.richards@ps.net

DUITSLAND
OCTANE PR
Katie Simpson
katies@octanepr.com

Website: http://www.perotsystems.com
VS - Wereldwijd, Joe McNamara, +1-972-577-6165, joe.mcnamara@ps.net, of VK, Charlie Richards, +44-20-7892-1071, Charlie.richards@ps.net, beiden van Perot Systems Corporation; of DUITSLAND, Katie Simpson, van OCTANE PR, katies@octanepr.com, voor Perot Systems Corporation / Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/122686.html






-