Gemeente Twenterand


College Twenterand werkt samen met Connexxion
Buslijn 83 door Vriezenveen veiliger en efficiënter

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand zijn van plan de huidige route van buslijn 83 te wijzigen in een efficiëntere route. Het streven is deze routewijziging in december 2008 in de nieuwe dienstregeling van Connexxion mee te nemen. Met de aanpassing moet de verkeersveiligheid in Vriezenveen toenemen. Wethouder Van Abbema hierover: "Momenteel is het zo dat bus 83 op wegen komt die niet geschikt zijn voor busverkeer en in- en uitstappen van reizigers. Als we, samen met Connexxion, de route zo aan kunnen passen dat die punten uit het traject worden gehaald, neemt de verkeersveiligheid toe."

Een andere reden voor een efficiëntere busroute is de woninguitbreiding in Vriezenveen in noordelijke richting. Dit betekent een uitbreiding van het gebied waar bus 83 doorheen rijdt en dat vraagt om een aanpassing van de route. "Het feit dat de reiziger op dit moment in verhouding lang in de kern Vriezenveen onderweg is, is ook een reden om een routewijziging door te voer," zo vervolgt de wethouder.

Nieuwe route
Op het bijgaande kaartje is zowel de 'oude' als de 'nieuwe' route aangegeven. De nieuwe route gaat er dan als volgt uitzien: vanuit Almelo gaat de route vanaf de Verzetstraat via de Krijgerstraat in noordelijke richting naar de Koningsweg, Garvesingel (inclusie het nieuwe deel) en de Nieuwe Daarlerveenseweg. De rotonde op de Nieuwe Daarlerveenseweg wordt de keerlus en dan gaat deze buslijn via dezelfde route, maar dan in omgekeerde richting, weer terug naar Almelo.

Haltes weg
Buslijn 83 zal niet meer rijden op de wegen: Harmsenweg, Mr. Kunstweg, Westeinde, Grensweg, Jonkerlaan en Willem Alexanderlaan. Juist op die wegen speelt de verkeersonveiligheid een rol. Hierdoor komen ook de haltes te vervallen. Het aantal in- en uitstappers is op die halteplaatsen gering met uitzondering van de haltes ''t Midden' en 'Westerbouwlanden'. Mede door invoering van de Regiotaxi (deur-tot-deur-vervoer), zal de trend zich verder doorzetten. Voor alle vervallen haltes kan gebruik worden gemaakt van de haltes van buslijn 80, in de directe nabijheid. Op het nieuwe traject komen nieuwe haltes met halteborden en op enkele plekken voorzien van een abri en fietsvoorzieningen.