Woonsite Moviq biedt starter helpende hand met boek 'TE KOOP'

23/10/2008 13:51

IvRM Communicatie BV

Utrecht, 23 oktober 2008 - Woonsite Moviq presenteert vandaag het boek 'TE KOOP'. Dit boek biedt de starter op de huizenmarkt praktische en objectieve informatie over het koopproces, inclusief de aan- en verkoop van een huis en de inrichting van de woning.

Het boek is het antwoord op de steeds groter wordende vraag van de starter naar feitelijke informatie over het koopproces. Het boek is naast de website www.moviq.nl het tweede medium dat Moviq inzet om mensen te ondersteunen bij het zoeken, kopen, tot en met het inrichten van een woning.

Epco Vlugt, directeur van Moviq, stelt dat de woonbranche zich nog altijd laat leiden door transactiemotieven terwijl de consument meer behoefte heeft aan inspiratie en informatie rondom het kopen, verkopen of huren van een woning. Met het boek 'TE KOOP' zet Moviq zich ook via deze weg in om de consument te informeren en te inspireren bij het (ver)kopen van hun huis. 'Wij bieden als eerste woonsite op een crossmediale manier de consument controle en overzicht tijdens het vaak onoverzichtelijke koop- of verkoopproces', aldus Vlugt.

De starter ontbeert veelal de kennis en het overzicht in het hele proces. Het aanbod is divers en de verschillen zijn groot. 'Informatie over hypothekenvormen, huurcontracten en de makelaarprocedures is niet altijd te vinden en duidelijk genoeg omschreven. De starter kiest dan te snel en onbewust om een uitweg te vinden uit deze wirwar aan informatie', stelt Fleur Wiesbard, auteur van het boek 'TE KOOP'. Met 'TE KOOP' heeft de starter op de woningmarkt een objectieve handleiding voor het gehele koopproces. Alle facetten die bij het kopen van een huis komen kijken, worden in 'TE KOOP' in vijf duidelijke stappen beschreven. De vijf stappen zijn: kiezen tussen kopen of huren, inwinnen van financieel advies, oriënteren op de huizenmarkt, de koop en taxatie en de verhuizing.

Naast het informatieve gedeelte, inspireert 'TE KOOP' de starter met vier hoofdstukken voor de inrichting van de woonkamer, badkamer, slaapkamer en keuken.

Over Moviq

Moviq helpt gericht bij het realiseren van je nieuwe (t)huis. Het nummer één crossmediale woonplatform biedt een totaalpakket. Naast het complete huizenaanbod vind je op de website www.moviq.nl ook informatie en inspiratie op het gebied van inrichten, verbouwen, verhuizen en het kopen en verkopen van een huis.

'TE KOOP' is vanaf begin november te verkrijgen in de betere boekwinkels, woonwinkels, Bol.com en Zester.nl. Prijs: 11,95 Euro. ISBN/EAN: 978-90-79876-01-3 .