Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Breda, 23-10-2008

Politie onderzoekt gewapende overval op woning in Breda

BREDA: Een 35-jarige Bredanaar is donderdagochtend rond 03.10 uur in zijn woning aan de Zandbergweg overvallen. De man werd bedreigd met een wapen. De daders hebben een geldbedrag buit gemaakt.

Bij de politie kwam rond 03.20 uur een melding binnen dat er een gewapende overval had plaats gevonden. Twee mannen hebben het
slachtoffer in zijn woning opgewacht. Bij binnenkomst werd de
Bredanaar op de grond geduwd en werd geld geeist. Vervolgens zijn de overvallers met een geldbedrag gevlucht. Het slachtoffer heeft de politie gewaarschuwd. De daders bleken de woning binnengedrongen te zijn door een ruitje te vernielen. Agenten hebben direct met een diensthond de omgeving afgezocht. Helaas wisten de daders te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Pool opgepakt voor bedreigen van kermisexploitant

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 23.15 uur een 27-jarige Poolse man op de Nassausingel opgepakt voor bedreiging.
Een Poolse man kreeg nog loon van zijn baas. Hij heeft dit met zijn vriend, een 27-jarige Pool besproken. Hierop is de verdachte langs de werkgever van zijn vriend gegaan om het loon alsnog op te eisen. De verdachte bedreigde de werkgever, een kermisexploitant, met de dood. De politie is ingeschakeld en ze hebben de verdachte op de
parkeerplaats aangehouden. De kermisexploitant heeft aangifte gedaan van de bedreiging.

Dronken bestuurder slingerend over de weg

ZEVENBERGSCHEN HOEK: De politie arresteerde in de nacht van woensdag op donderdag rond 00.00 uur op de Hoofdstraat een 41-jarige man uit Langeweg voor rijden onder invloed. Een getuige zag dat de man slingerend over de A 16 reed en enkele malen bijna de vangrail raakte. Hij waarschuwde de politie. Agenten hebben met behulp van gegevens van de getuige de man op de Hoofdstraat staande gehouden. De bestuurder rook naar alcohol en zijn ogen waren rood doorlopen. Hij was niet in staat om een blaastest af te leggen. Hij is meegenomen naar het bureau. Daar hebben ze een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bestuurder rijdt met hoge snelheid over de A16

BREDA: Een 47-jarige man uit St Michielsgestel is woensdagavond rond 23.00 uur op de Maria Koijenhof opgepakt voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man met hoge snelheid op de A16 rijden en zagen dat de man over de vluchtstrook reed. Hij vervolgde zijn weg op de Westerhagelaan. Agenten zijn de man gevolgd en konden hem aanhouden. Uit onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken. De man is overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies hij 550 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur mee.

Dronken Bredase opgepakt

BREDA: Op de Schorsmolenstraat is een 40-jarige Bredase opgepakt voor rijden onder invloed. Ze reed woensdagavond rond 20.45 uur op de Nieuwe Huizen zonder verlichting. Agenten spraken haar aan en roken een alcohollucht. Uit onderzoek bleek dat ze teveel had gedronken. Ze kreeg een rijverbod van 1 uur mee.

Politie verricht twee aanhoudingen op Nassausingel

BREDA: Agenten hebben op de kruising Claudius Prinsenlaan en
Nassausingel woensdagavond twee aanhoudingen verricht bij een
verkeerscontrole.
Rond 19.30 uur is een 22-jarige fietser zonder vaste woon- of
verblijfplaats aangehouden. Hij reed zonder verlichting waarop agenten de man een stopteken gaven. De fietser negeerde in eerste instantie het stopteken. Aan de overkant van de weg stopte hij alsnog. De man kon geen legitimatiebewijs overhandigen. Hij is meegenomen naar het bureau.
Rond 20.00 uur zagen agenten een 74-jarige Bredanaar op de
Nassausingel over het fietspad rijden. Hij is hierop aangesproken. Daarop riep de man een belediging naar één van de agenten. Hiervoor is de man aangehouden. Tegen hem word proces-verbaal opgemaakt.

Dieven opgepakt in sportzaak aan de Ginnekenstraat

BREDA: Woensdagmiddag rond 15.00 uur zijn in een sportzaak aan de Ginnekenstraat een 15-jarige vrouw uit Bedum (Groningen) en een 18-jarige vrouw uit Roosendaal opgepakt voor winkeldiefstal. De vrouwen namen kleding mee ter waarde van ruim 300,-. Ze hadden het alarm van de kleding verwijderd en de jassen, T-shirts en een trui in hun tassen gestopt. Een medewerker zag het en heeft hen overgedragen aan de politie. De vrouwen bekenden de diefstal.
Rond 15.30 uur is een 26-jarige man uit Den Haag in de sportzaak opgepakt. Hij had zijn oude schoenen vervangen voor nieuwe en wilde zo de winkel verlaten. Een medewerker van de sportzaak heeft hem
aangehouden en de politie gewaarschuwd. Ook hij is meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief alsnog gepakt

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 14.00 uur een derde aanhouding verricht voor fietsendiefstal. Een 20-jarige Bredanaar is in zijn woning opgepakt. Een oplettende getuige zag jongens op 13 oktober bij een fietsenrek in Prinsenbeek rondhangen en waarschuwde de politie. Met behulp van het gegeven signalement zijn twee jongens aangehouden.Onderzoek van de politie leidde tot een derde aanhouding. De Bredanaar bekende fietsen gestolen te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Belgisch stel opgepakt met drugs

BREDA: Agenten hebben donderdagochtend rond 00.15 uur een Belgisch stel op Hazeldonk aangehouden. Een 28-jarige man uit Leuven en een 21-jarige Belgische waren in het bezit van drugs. Agenten hebben de auto aan de kant gezet op Hazeldonk. Uit onderzoek bleek dat ze enkele grammen hennep en vermoedelijk cocaïne bij zich hadden. Het stel is meegenomen naar het bureau.

Politie onderzoekt mishandeling

BREDA: Woensdagmiddag rond 16.30 uur is een 59-jarige Bredanaar slachtoffer geworden van een mishandeling. Hij is door een man op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer is toezichthouder in een flat aan de Bernard de Wildestraat. Hij zag dat de lift met inkt beklad was en heeft daar een man die in de lift stond op aangesproken. Er ontstond een woordenwisseling waarna de man de Bredanaar op zijn gezicht sloeg. De man is er vervolgens vandoor gegaan. De toezichthouder heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Eefje Klijberg

Laatst gewijzigd 23-10-2008 14:08 | © Regio Midden en West Brabant |