Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Edgar van Asselt Trio ft. David Schnitter in de Badcuyp

Deze jazz-formatie, die eerder op het North Sea Jazz Festival optrad, speelt haar warmbloedige muziek nu in de Badcuyp Centrum voor Muziek. Tenorsaxofonist David Schnitter is succesvol uit de schaduw getreden, nadat hij liefst zeven jaar in de band van Art Blakey speelde, gevolgd door twee jaar in de band van Freddie Hubbard. In de volle, warme sound van Schnitter zijn Dexter Gordon en Coltrane terug te horen. Maar het geluid uit Schnitters tenorsax ademt ook een soort erotiek die geheel uniek is. De avontuurlijke improvisaties die David Schnitter speelt wortelen in het hard-bop idioom. Dit alles maakt een optreden van Schnitter tot een heuse belevenis, zeker nu hij opnieuw ingebed is in het Edgar van Asselt Trio. Al eerder namen beiden de cd 'Penpalls' op. Zowel van Asselt als Schnitter schrijven zelf graag eigen repertoire, waarvan een groot deel in de Badcuyp te beluisteren zal zijn. Dat belooft een avond vol smooth genot! Line up; David Schnitter (tenorsax), Edgar van Asselt (piano), Frans van Geest (bas) en Joost van Schaik (drums).

Donderdag 23 oktober. Aanvang; 21.30 uur, in de Noordpool van de Badcuyp Centrum voor Muziek, in Amsterdam. Toegang; E 8,-.

Nu ook! Vele interviews met in de Badcuyp optredende muzikanten zoals Anton Goudsmit, Preston Reed, Theo de Jong, Tom Beek, Wouter Hamel e.v.a.. www.badcuyp.nl/interviews.html. Leer ook bands/muzikanten kennen d.m.v. opnames van live optredens via www.badcuyp.nl/optredens.html ; een nieuwe online service van de Badcuyp! De Badcuyp biedt een podium aan muzikale ontwikkelingen die de grenzen van muziekstijlen en culturen overschrijdt. Ze focust zich op creatieve muziale niches en interessante onderstromen. Voor de bezoekers biedt ze ook nog een gezonde wereldkeuken op basis van biologische producten.

De Badcuyp Centrum voor Muziek
www.badcuyp.nl
Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM Amsterdam.

tel. 020- 675.96.69

///einde persbericht///