Musical André Hazes in 2012

23/10/2008 09:09

Joop van den Ende Theaterproducties

Persbericht

Amsterdam, 23 oktober 2008

Musical André Hazes in 2012

De musical met als basis de hits van André Hazes is opgenomen in de programmering van Joop van den Ende Theaterproducties voor 2012. Stage Entertainment, het internationale theater- en entertainmentbedrijf van Joop van den Ende, heeft in 2007 overeenstemming bereikt met Rachel Hazes om een musical te maken over de overleden volkszanger. De verwachting was de voorstelling volgend jaar uit te brengen. De ontwikkelingstijd van een nieuwe originele theaterproductie is meestal drie jaar. Soms duurt het langer. Op de afdeling Creative Development, de ontwikkelingsafdeling van Stage Entertainment die ook de musical Ciske de Rat heeft gemaakt, is gebleken dat er meer tijd nodig is om een kwalitatief goede musical te produceren waarvoor hits van André Hazes de basis vormen. Joop van den Ende Theaterproducties heeft vooralsnog de voorstelling voor 2012 gepland.

Rachel Hazes: "Stage Entertainment wil, net als wij, heel graag dat het een kwalitatief goede musical wordt. André zou niet anders hebben gewild. Als het bedrijf, dat zoveel ervaring heeft in het ontwikkelen en produceren van shows, aangeeft dat het meer tijd nodig heeft, dan heb ik daar uiteraard alle begrip voor."

Joop van den Ende: "In het ontwikkelingsproces van een nieuwe voorstelling gaan sommige fasen heel voorspoedig en sommige fasen duren langer. Dat laatste is het geval bij de totstandkoming van het script van de Hazes-musical. Een musical ontwikkelen is geen standaard productiewerk. Alles behalve dat. De ontwikkeling van de zeer succesvolle musical Ciske de Rat kostte ruim vier jaar omdat we lange tijd vast zaten in de scriptfase. Ik ben blij dat we de tijd kunnen nemen om hard te werken aan een show rond Nederlands bekendste volkszanger. Wij willen straks een musical presenteren van hoge kwaliteit en die recht doet aan de volksheld André Hazes."





http://www.musicals.nl