Streaming Festival


Online filmfestival voor één dag ook offline te ervaren op 25 oktober in Anna

DEN HAAG, 20081017 -- Van 23 tot en met 26 oktober vindt de derde editie van het Streaming Festival plaats. Het Streaming Festival is een uniek internationaal festival voor audiovisuele kunst dat wordt georganiseerd door Stichting ISFTH. Het festival is voornamelijk online te bezoeken en vertoont op de website een grote diversiteit aan films van hoge kwaliteit. Op zaterdag 25 oktober is iedereen ook welkom op de fysieke locatie van het festival, `ANNA' in de Anna Paulownastraat 76 in Den Haag. Van 16.00 tot 01.00 uur kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje kijken naar een speciale Streaming Festival filmselectie.

Tussen 23 en 26 oktober kunnen bezoekers vanuit de hele wereld de films van het Streaming Festival gratis en op elk tijdstip van de dag bekijken op www.streamingfestival.com. Zij kunnen kiezen uit meerdere met zorg samengestelde programma's. Alle programma's worden full screen uitgezonden met hoge beeldkwaliteit, mogelijk gemaakt door een techniek die 'streaming' wordt genoemd.

In Anna wordt op 25 oktober een speciale selectie van het festival getoond, met onder andere films van:

Alex Budovsky - Last Time in Clerkenwell (3:55m)
Een zwart-wit animatie over eigenaardige wezens in vreemde omstandigheden.
www.figlimigliproductions.com/

Katarina Kocalkova - Moja teta Timrava (29.30m)
Een documentaire over een uitzonderlijk controversiële schrijfster van meerdere bekende korte verhalen.
www.mojatetatimrava.sk/

Manon Bovenkerk - Julia/Guiliana (8.30m)
Julia / guiliana is een intermediaire vorm van animatie, film-en graphic novel. Het verhaal is beschreven in filmstills, bestaande uit delicate houtskool tekeningen en foto's van onbegaanbaar modernistische architectuur.
www.manonbovenkerk.nl

Rafal Skalski - So there would be nothing at all - (13.00m)
Een korte film over manipulatie. Witek, een jonge activist van de nationalistische partij, besluit om een vriendelijke, licht-verstandelijk gehandicapte man als presidentskandidaat in Lodz voor te dragen. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal van Krzysztof Kononowicz.

Kuba Czekaj - Beyond the horizon (32.00m)
Malina en Zurek proberen om de wereld voor zichzelf vast te leggen, met behulp van een mobiele telefoon. Op een dag worden ze getuigen van een misdrijf. De kleine jongen kan niet omgaan met het verlies van zijn moeder, en met het feit dat zijn vader probeert zijn leven met een andere vrouw te delen. Tijdens één nacht zal het lot deze drie samen brengen en zullen ze samen een reis beleven voorbij de horizon.

Voor een uitgebreid overzicht van het festivalprogramma verwijzen we naar:

- www.streamingfestival.com/program/special-programs/special-program-culturetv.php
- www.streamingfestival.com/program/special-programs/special-program-kan.php
- www.streamingfestival.com/program/special-programs/special-program-opera.php

De locatie Anna
ANNA is de voormalige dependance van de Rijksvoorlichtingsienst. Het gebouw is in tijdelijk beheer van de Stichting Kunstpassage die het ter beschikking heeft gesteld aan ArtiKraak om het een culturele invulling te geven. ANNA biedt ruimte aan creatieve bedrijven en functioneert als projectruimte, ontmoetingsplek en presentatieruimte voor verschillende culturele initiatieven.

Meer informatie over het filmprogramma in ANNA is te vinden op www.artikraak.org. Een programmaboekje en achtergrondinformatie over de films en de filmmakers zijn te vinden op www.streamingfestival.com.

Streaming Festival in Anna
Zaterdag 25 oktober
Aanvang 16:00 tot 1:00 (vrije entree)

U bent van harte uitgenodigd bij het Streaming Festival aanwezig te zijn. Voor interviews of meer informatie kunt u contact opnemen met Willemijn de Boer (Artikraak):
0031 (0)6 47246427 - willemijn@artikraak.org.





Ingezonden persbericht