Stichting Natuur en Milieu

Vul de enquête in en win!

Kom op 25 oktober naar de Nacht van de Nacht!

Gevraagd: snelle invoering nulemissie in de glastuinbouw

Stichting Natuur en Milieu pleit voor een snelle invoering van het streven naar nulemissie en opname van eisen in de wetgeving van glastuinbouw voor nieuwe kassen. Jacomijn Pluimers van Natuur en Milieu zei dit tijdens het symposium Glashelder Water op dinsdag 30 september 2008.

Een succesvolle, duurzame aanpak van het watervraagstuk in de glastuinbouw slaagt door actieve samenwerking van tuinders, projectontwikkelaars en waterschappers. Dat was de algemene conclusie tijdens het symposium Glashelder Water van dinsdag 30 september op de glastuinbouwlocatie AgriportA7 in Middenmeer. Het symposium is georganiseerd door CLM, het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Stichting Natuur en Milieu en Agriport A7.

Jacomijn Pluimers pleitte daarbij namens Natuur en Milieu voor een snelle invoering van het streven naar nulemissie en opname van emissie-eisen voor de substraatteelt in de wetgeving van glastuinbouw voor nieuwe kassen. Substraatteelt vindt plaats op bijvoorbeeld steenwol of kleikorrels. Hierbij is nulemissie al zo goed als haalbaar. Natuur en Milieu pleit ook voor een blijvende aandacht voor reductie van het gebruik van nutriënten en bestrijdingsmiddelen, met name bij grondteelten. Ook voor tuinders zelf kan dit kosten besparen.

Lees hier meer informatie over dit symposium

Publicatiedatum: 03-10-2008