Gemeente Venlo


Themadag Waterschap

7-10-2008

Veilig leven aan de Maas

Zaterdag 25 oktober 2008 organiseert het Waterschap Peel en Maasvallei de Themadag Veilig leven aan de Maas. Het spektakel vindt plaats in de nieuwe waterschapswerf in Horst. U bent welkom van 11.00 uur tot 15.00 uur op de Expeditiestraat 6, industrieterrein Hoogveld-Oost in Horst.

Hoe veilig leeft u aan de Maas? En wat doet het waterschap om uw veiligheid zoveel mogelijk te garanderen? Deze vragen staan centraal tijdens de themadag Veilig leven aan de Maas.

Hoogwatercheck
Om een goed beeld te krijgen van de veiligheid van het leven in Limburg, lanceert Burgemeester Van Rooij van de gemeente Horst aan de Maas de hoogwatercheck'. Inwoners van Noord- en Midden-Limburg kunnen op een speciale website hun postcode intypen, waarmee zij in één oogopslag kunnen zien hoe hoog het water in hun voortuin staat bij extreem hoogwater. En in hoeverre het waterschap hen beschermt door middel van dijken.

Verkiezingen
Tijdens de themadag kunt u kennis maken met de belangengroeperingen die deelnemen aan de waterschapsverkiezingen 2008. Ook kunt u ter plekke het Kieskompas invullen, een digitale stemhulp. Van 13 tot en met 25 november kunnen alle inwoners stemmen voor het nieuwe waterschapsbestuur.

Hoogwaterbestrijding
In de waterschapswerf ziet u welke maatregelen het waterschap neemt om uw veiligheid te waarborgen. De waterschapswerf is een nieuwe loods waarin alle materialen komen te liggen die nodig zijn voor hoogwaterbestrijding. Ook wordt het de thuisbasis van de waterschapsmedewerkers die in de regio Noord het onderhoud en beheer van de beken verzorgen. De themadag biedt een leuk en leerzaam dagje uit voor het hele gezin. Vergezeld door muziek op waterbasis' en markante figuren, geven wij u een kijkje in de keuken van het waterschap. De talloze ludieke activiteiten maken het ook voor de allerkleinsten erg aantrekkelijk.