Gemeente Terneuzen

Nacht van de Nacht 2008 in Terneuzen

In de Nacht van de Nacht wordt overal in Nederland de duisternis gevierd. Op zaterdagavond 25 oktober is dat weer het geval. Ook Terneuzen doet mee!

nacht van nacht Duisternis is in Nederland langzamerhand een zeldzaamheid geworden en dat is jammer. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt aandacht gevraagd voor het behoud van duisternis, want lichtvervuiling (een overvloed aan lichtprikkels) tast de landschapsbeleving aan, ontregelt de natuur en heeft mogelijk negatieve effecten op de gezondheid van mens en dier.

Ruimte voor duisternis
Tijdens de Nacht van de Nacht wordt de duisternis wat meer ruimte gegeven. Zo zullen in de gemeente Terneuzen heel wat lichten aan openbare gebouwen gedoofd worden. Ook Dow Terneuzen schakelt waar het kan verlichting uit. Een hele nacht is de nacht weer nacht!

Activiteiten
Ook vinden tijdens de Nacht van de Nacht van 19.30 tot 22.00 uur gezellige (gratis) nachtelijke activiteiten plaats in en rond de Watertoren van Axel, georganiseerd door de gemeente Terneuzen in samenwerking met Natuur & Zo, het natuur- en milieueducatiecentrum in Zeeuws-Vlaanderen. U bent daarvoor van harte uitgenodigd!

Programma Watertoren Axel:

-optreden van het popkoor EigenWijs uit Terneuzen met twee nachtliederen

-welkom en ontvangst door Karel Leeftink en wethouder van Schaik
-kinderactiviteiten: uilenballen plukken en lampionnen maken
-volwassenen: workshop nachtfotografie (van tevoren aanmelden) beklimmen watertoren, spirituele nachtwandeltocht, sterren kijken met sterrenwacht De Polderster uit Assenede

-nachtborrel en -hapjes

-afsluiting met lampionnenoptocht naar de markt onder begeleiding van Showband Jong Axel

Nadere informatie:
Informatie
Nadere informatie over de Zeeuws-Vlaamse Nacht van de Nacht is verkrijgbaar bij Natuur&Zo, telefoonnummer 0115-649 520, e-mail info@nme-zvl.nl en ook te vinden op www.nachtvandenacht

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |