Provincie Utrecht

Bezoek gratis musea in de hele provincie Utrecht

9-10-2008 -

Gratis Rondje Musea: het weekend van 25 en 26 oktober

Op zaterdag 25 en zondag 26 oktober 2008 vindt in de provincie Utrecht het negende Gratis Rondje Musea plaats. Ook dit weekend kan iedereen, van binnen of buiten de provincie Utrecht, weer gratis naar één of meerdere Utrechtse musea. Iedereen krijgt hierdoor de gelegenheid om bijvoorbeeld samen met familie of vrienden het museum te bezoeken waar men altijd al naartoe wilde. Dit weekend is ook uitermate geschikt om kinderen kennis te laten maken met cultuur in de Utrechtse musea. En dat allemaal zonder daarvoor te hoeven betalen; de provincie Utrecht trakteert.

De musea zijn verspreid over 18 gemeenten in de provincie Utrecht. Het aanbod is zeer divers.

Voorbeelden zijn Museum `t Schilderhuis in Driebergen-Rijsenburg, Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein, Museum Het Kleine Veenloo in Veenendaal, Stedelijk Museum Vianen, Nederlands Drogisterij Museum in Maarssen en Museum Jacobs van den Hof in Amersfoort.

Speciale tentoonstellingen zijn er tijdens dit Gratis Rondje Musea in bijvoorbeeld Stadsmuseum IJsselstein (tentoonstelling `Uit het goede hout gesneden - 150 jaar Schilte'), in Huis Doorn (tentoonstelling `De Keizer en Europa') en in Museum de Ronde Venen (tentoonstelling `Marickenland: een landschap in verandering').

Uiteraard doen ook musea in de stad Utrecht mee. In bijgevoegde museumfolder zijn alle musea die meedoen aan dit Gratis Rondje Musea weergegeven met daarbij een korte omschrijving van de collecties en de actuele exposities.

Met het Gratis Rondje Musea wil de provincie meer publiek naar de Utrechtse musea trekken. Het gratis museumweekend wordt twee keer per jaar georganiseerd in samenwerking met zo'n 40 deelnemende Utrechtse musea en Landschap Erfgoed Utrecht (voorheen Erfgoedhuis). Vorig jaar trok het Gratis Rondje Musea bijna 25.000 bezoekers.

Gratis Museumfolder
Alle informatie en de te downloaden folder vindt u op Gratis Rondje Musea (www.gratisrondjemusea.nl). De gratis folder is te bestellen via verkoop@provincie-utrecht.nl of via telefoonnummer 030-258 22 28 en is ook verkrijgbaar bij alle deelnemende musea en lokale VVV's, bibliotheken en gemeentehuizen in de provincie Utrecht.

Meer informatie: Joris van den Ring, telefoon 030 - 258 31 18