Gemeente Boarnsterhim


Nacht van de Nacht 2008

Zaterdag 25 oktober 2008 is het weer Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Stichting Natuur en Milieu en de provinciale Milieufederaties en is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid van de duisternis en de bedreiging ervan door de toenemende verlichting in Nederland. Het motto is: laat het donker donker.

De gemeente Boarnsterhim steunt het initiatief en doet ook dit jaar mee. Wij organiseren een vaartocht van Grou naar Reduzum. Met de praam van `De Kameleon' uit Terherne varen we over het stille water en door de landerijen; u kunt ervaren wat duisternis betekent. In Reduzum zal in de nieuwe wijk it Swinlân de straatverlichting symbolisch worden ontstoken. Deze straatverlichting is uniek, want de hele woonwijk wordt verlicht door energiezuinige LED-lampen. De gemeente wil stimuleren dat meer dorpen in Boarnsterhim gebruik gaan maken van deze energiebesparende openbare verlichting.

De vaartocht start op 25 oktober om 19.00 uur bij het gemeentehuis aan de J.W. de Visserwei in Grou. Tijdens de korte bijeenkomst in it Swinlân in Reduzum wordt u warme chocolademelk en koek aangeboden. Naar verwachting bent u rond 22.00 uur weer terug in Grou. Gezien de tijd van het jaar en de lengte van het programma is de tocht niet geschikt voor kinderen beneden de 6 jaar.

Wij nodigen u van harte uit mee te doen met de vaartocht door het donker van Grou naar Reduzum. U zult begrijpen dat deelname beperkt is tot het aantal plaatsen in de praam van de Kameleon. Er kunnen maximaal 50 personen meevaren. Daarom is het belangrijk dat u zich aanmeldt. Mochten zich meer mensen aanmelden dan 50, dan wordt er geloot. U kunt zich opgeven bij de gemeente Boarnsterhim, liefst via e-mail : volbedal@boarnsterhim.nl. Wilt u hierin aangeven met hoeveel personen u meegaat en eventueel de leeftijd van kinderen. U kunt ook bellen met telefoonnummer 0566 - 629329. Aanmelden kan tot dinsdag 21 oktober aanstaande.