Gemeente Echt-Susteren


Doe mee aan Nacht van de Nacht

Nederland wordt steeds lichter en steeds meer mensen en dieren ondervinden daar hinder van.

Om hier aandacht voor te vragen organiseren De Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu op zaterdag 25 oktober 2008, het weekend waarin de klok wordt verzet en de wintertijd ingaat, de vierde Nacht van de Nacht.

Het college ondersteunt de Nacht van de Nacht en roept u op om tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 25 oktober de reclame- en sierverlichting te doven. Hiermee helpt u om de gemeente Echt-Susteren één nacht donkerder te maken. We hopen dat u mee wilt doen!

Waarom de Nacht van de Nacht?

Donkere nachten zijn belangrijk voor het welzijn van mens en natuur. Het aantal mensen dat ernstige last ondervindt van lichthinder is in tien jaar tijd verdubbeld. Daarnaast blijkt uit steeds meer onderzoek dat verlichting negatieve effecten heeft op de dierenwereld. Meer dan vijftig procent van de dieren leeft namelijk 's nachts.

In 2007 hebben ruim 12.000 bezoekers kennisgemaakt met de schoonheid van de nacht. Ruim honderd gemeenten en tientallen deelnemende (grote) bedrijven doofden het licht van meer dan driehonderd torens, kerken, kantoren, bruggen, monumenten, elektriciteitscentrales en andere bouwwerken ter ere van de derde Nacht van de Nacht. Ook werd op diverse plaatsen reclameverlichting gedoofd. Meer informatie over dit initiatief kunt u vinden op de volgende website: www.nachtvandenacht.nl