Circuit Park Zandvoort


---

25 & 26 oktober: Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort

Foto: Justin van Densen

In het weekend van 25 en 26 oktober vinden op Circuit Park Zandvoort de Formido Finaleraces plaats. Tijdens dit evenement zal in de diverse series uit het Dutch Power Pack worden gestreden om de laatste punten voor het kampioenschap.

Op zaterdag zullen de kwalificaties afgewerkt worden, gevolgd door een 45 minuten race van de Dunlop SportMaxx Clio Cup en een endurancerace over 100 minuten van de Toerwagen Diesel Cup. Op zondag 26 oktober staan maar liefst tien races op het programma. Ook zal Formido als hoofdsponsor van dit evenement zeer prominent aanwezig zijn en zorgen de drifters uit de NL Drift Invitationals voor het nodige spektakel in de pauzes op beide weekenddagen.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Formido Swift Cup
Naast de aanwezigheid van Formido als hoofdsponsor van de Finaleraces is de bouwmarkten keten ook actief in de Formido Swift Cup. In deze klasse, met gelijkwaardige Suzuki Swift Sport auto's en jonge, veelal beginnende, coureurs, wordt het publiek elke race getrakteerd op een twaalf ronden durende show met vele inhaalacties. Jeroen den Boer leidt het kampioenschap. Met een marginale voorsprong van slechts vier punten, voelt hij de hete adem van Sandra Douma in zijn nek. Ook Hans Bos, Karel Verspaget en Marcel Dekker zijn theoretische titelkandidaten.

Samsung BMW 130i Cup
Spannende gevechten kenmerkten het seizoen van de Samsung BMW 130i Cup. Grootste titelkandidaat binnen deze fraaie merkencup is Bas Schothorst. Hij wist dit seizoen tijdens elk evenement minimaal een van beide races te winnen. Tijdens de Formido Finaleraces kan hij de titel veilig stellen, echter dient hij rekening te houden met opponenten als Jan Joris Verheul en Bertus Sanders, die ook nog zicht op het kampioenschap hebben. Daarnaast heeft de teamgenoot van Schothorst, Tim Coronel ook een goede theoretische kans om de titel te pakken. Elk punt zal dan ook van belang zijn.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Dunlop SportMaxx Clio Cup
Na twaalf races in de Dunlop SportMaxx Clio Cup lijkt Pim van Riet de grote favoriet voor de titel. De coureur uit Castricum zal echter met gemengde gevoelens naar de Zandvoortse racepiste afreizen. Hij bewaart namelijk slechte herinneringen aan de 2007-editie van de Formido Finaleraces. Na een bijzonder sterke eerste race leek van Riet op weg naar de titel. Echter, een incident in de tweede race zorgde voor uitschakeling, waardoor hij de titel mis greep. Andere titelkandidaten zijn Paul Vahstal (Wijzonol Rhesus Racing) en Sandra van der Sloot (Racing Team Koninklijke Landmacht). Meer dan twintig Clio's verschijnen tijdens de Formido Finaleraces aan de start.

Toerwagen Diesel Cup
In de Toerwagen Diesel Cup werd tijdens de Wijzonol Trophy de strijd om het kampioenschap al beslist tijdens in het voordeel van Bertus Sanders en Marc Koster. Veel equipes zullen echter gebrand zijn op het behalen van een dagsucces om het raceseizoen met champagne af te sluiten. Serieuze kandidaten voor de zege zijn Dennis de Groot en Quint Engel (SEAT Ibiza Cupra), Gaby Uljee en Paulien Zwart (BMW 120D), Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde (Volkswagen Golf) en de rappe Honda Civic-equipe van Henk Thuis en Donald Molenaar.

Foto: Justin van Densen

Formule Ford
Ook in de Formule Ford is de kampioen reeds bekend. Met een sterk begin van het seizoen, met onder andere zeges tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces en de Jubileumraces, was het Simon Knap die de titel op eiste. Formule Ford coureurs als Rogier Jongejans, Liroy Stuart, Michel Florie en Henk Vuik jr. geven zich echter niet zomaar gewonnen en zullen er tijdens de Formido Finaleraces alles aan doen om het publiek te tonen dat ook zij om de zege kunnen strijden in deze fraaie formulewagen serie.

Benelux Racing League
Met twee races van de Benelux Racing League krijgt het publiek een spectaculaire silhouette-serie te zien, waar het kampioenschap nog niet beslist is. Tijdens de Formido Finaleraces gaat de strijd om de titel tussen twee teamgenoten van het Collé Rentals & Sales team: Donald Molenaar en Sandor van Es. De beide heren zijn echter niet de enige titelkandidaten, want ook Donny Crevels maakt nog een theoretische kans op de overwinning.
In de BRL Light divisie is het Marijn van Kalmthout die het kampioenschap leidt. Niels Hartvelt en Eric van den Munckhof volgen in de stand om het kampioenschap.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Gratis naar de Formido Finaleraces
Speciaal voor de Formido Finaleraces heeft de deco-bouwmarkt een interessante publieksactie opgezet, waarbij gratis kaarten voor de races te verkrijgen zijn. Bij besteding van tien euro bij een van de Formido filialen ontvangt men twee gratis toegangskaarten voor de Formido Finaleraces. De kaarten geven toegang tot het duinterrein en de overdekte hoofdtribune waar een groot videoscherm zal zijn opgesteld.

Toegangskaarten
Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via deze link, via een van de 400 Primera winkels of via het Ticket CallCentre (0900 - 9000 500). Een weekend-duinkaart kost EUR 12,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost EUR 35,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. Uiteraard zijn toegangskaarten tijdens de Formido Finaleraces ook aan de circuitkassa's verkrijgbaar.

Pdf Tijdschema Formido Finaleraces - versie 3 Grootte: 144.5K bytes

Pdf Tijdschema Formido Finaleraces - vrije trainingen - update 16/10/08
Grootte: 8.5K bytes

IFRAME: http://ads.cpz.nl/abmw.aspx?z=4&isframe=true&autorotate=true

© Copyright 2008 Circuit Park Zandvoort. ® All rights reserved. | Privacy Policy