Gemeente Baarn

Zaterdag 25 oktober feestelijke opening van de Brink

Op zaterdag 25 oktober aanstaande om 13.00 uur opent wethouder Van de Kerk de vernieuwde Brink in Baarn. Die middag zijn er allerlei leuke festiviteiten voor jong en oud in de Brinkstraat, de Laanstraat en op de Brink zelf. De opening van de Brink is ook het startschot van de voorlichtingscampagne over 30 kilometer-verblijfsgebieden. De vernieuwde Brink is namelijk een 30 kilometer-verblijfsgebied.

Winkeliersverenigingen, de horeca, het wijkplatform Centrum en de gemeente hebben de afgelopen weken samengewerkt aan het voorbereiden van allerlei festiviteiten rond de opening van de vernieuwde Brink op zaterdagmiddag 25 oktober.

Plezier voor jong en oud
De Brinkstraat staat die middag in het teken van de kinderpret. De kinderen kunnen zich naar hartenlust vermaken met de draaimolen, het springkussen, het kinderfilmtheater, een clown die ballonfiguren maakt en een DJ die leuke muziek speelt. Ze kunnen zich ook laten schminken en er worden suikerspinnen, popcorn en kleine tompouces uitgedeeld. In de Laanstraat zijn er ook allerlei gezellige activiteiten en u kunt er prachtige nieuwe automodellen bewonderen. Op de Brink staat een EuroBungee. Ook spelen muzikanten livemuziek op diverse plekken in het centrum en is de lokale omroep Eemland RTV aanwezig om opnames te maken van de festiviteiten.

Voorlichting 30 kilometer
Op de Brink is die middag een tent opgezet waar voorlichting wordt gegeven over de 30 kilometer-verblijfsgebieden. Iedereen van 16 jaar en ouder kan daar in een rijsimulator zijn of haar reactiesnelheid testen en ondervinden hoe lang de remweg van een auto bij verschillende snelheden is. Het wijkplatform Centrum is ook aanwezig en de gemeente verzorgt een lekkernij voor de bezoekers.

Loterij en koopzondag
Vanaf dinsdag 21 oktober krijgt men bij aankopen bij winkeliers en horeca een lot dat in speciale bussen gedeponeerd kan worden die staan bij Boomer Fashion, Wim Hoogeveen, Bril62 en Juwelier Van Doorm. Met het lot maakt men kans op een fraaie nieuwe fiets. En op zondag 26 oktober is het koopzondag in het centrum van Baarn.

Afzettingen voor verkeer
Vanwege de activiteiten op en rond de Brink is een gedeelte van het centrum van Baarn afgezet voor verkeer op zaterdag 25 oktober van 10.00 tot 18.00 uur.