AutoRai

KTM presenteert GT4-uitvoering van X-Bow op 25 & 26 oktober in Assen

(10/20/2008)
Tijdens de Finaleraces van de Dutch Supercar Challenge, op 25 en 26 oktober op het TT-circuit van Assen, zorgt KTM voor een absolute primeur voor Nederland. Dat weekend presenteert KTM voor het eerst de GT4 race-uitvoering van de spectaculaire KTM X-Bow.

Deze X-Bow GT4 debuteert volgend seizoen in het populaire, Europese FIA GT4-kampioenschap en in Nederland zal hij tevens zijn opwachting gaan maken in the Dutch Supercar Challenge.

Dit jaar beleefde de straatversie van de opvallende KTM X-Bow zijn debuut in Nederland, waarbij de X-Bow onder andere te zien was tijdens Bavaria City Racing, met niemand minder dan Tom Coronel achter het stuur. KTM Nederland heeft al diverse orders voor de X-Bow ontvangen en het eerste exemplaar is recent afgeleverd aan zijn nieuwe eigenaar.

GT4 conform FIA-specificaties
Met de KTM X-Bow GT4, die op 25 en 26 op het TT-circuit in Assen voor het eerst in Nederland wordt getoond, voegt KTM een nieuw hoofdstuk toe aan het succesverhaal van de X-Bow. De veranderingen ten opzichte van de standaarduitvoering zijn met name terug te vinden in de veiligheidsuitrusting, zoals voorgeschreven door de FIA-regelgeving. In de raceversie van de X-Bow zijn de rollover bars bijvoorbeeld van staal in plaats van aluminium. Aan de zijkant is de monocoque van de X-Bow GT4 voorzien van extra lagen zylon vezel voor aanvullende bescherming tegen impacts van opzij en om het binnendringen van scherpe objecten te voorkomen. Verder beschikt de X-Bow GT4 over een raceuitlaatsysteem, verbrede spatschermen en een verbreding aan de zijkant tussen de voor- en achterwielen, om te voorkomen dat de wielen met die van een andere auto in elkaar haken.

De KTM X-Bow GT4 voldoet aan de FIA crashregelgeving (Artikel 258a) en is conform de veiligheidsnormen zoals die van kracht zijn voor formuleautoâs en ALMS racewagens.

âDe aanpassingen aan de GT4 zijn zo minimaal dat ze het sportieve ontwerp en de dynamische prestaties van de X-Bow uitvoering als een raceauto voor de openbare weg extra kracht bijzetten,â verklaart Edgar Kleinbergen, directeur van KTM Nederland. âVanuit de nationale en internationale autosport heeft KTM echter diverse signalen ontvangen van teams en coureurs die graag een raceklare X-Bow willen aanschaffen, voor deelname aan het Europese FIA GT4-kampioenschap of aan andere competities. Met de X-Bow GT4 bedienen we deze kopersgroep op hun wenken en tijdens de Finaleraces voor de Dutch Supercar Challenge, volgend weekend in Assen, kunnen potentiële Nederlandse kopers de X-Bow GT4 met eigen ogen aanschouwen.â Geïnteresseerden kunnen voor aanvullende informatie over de KTM X-Bow GT4 contact opnemen met Edgar Kleinbergen, via het emailadres edgar.kleinbergen@ktm.nl.