NIVON

Nivon Nieuws
Bericht 1 van 4

Wandelpaden

Vernieuwd Pieterpad deel I

door Jolanda Denekamp

20-10-2008

De totaal vernieuwde gids Pieterpad deel I (Pieterburen-Vorden), uitgegeven door Nivon Natuurvrienden, wordt op zaterdag 25 oktober 2008 op kasteel Vorden gepresenteerd.
Het Pieterpad is uitgezet tussen Pieterburen en de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Dit 481 kilometer Lange Afstand Wandelpad bestaat 25 jaar en is het meest populaire LAW van Nederland.

Vernieuwende elementen

,,Er zit een flink aantal vernieuwende elementen in de gids, licht Maarten Goorhuis, voorzitter van de Pieterpadwerkgroep alvast een tipje van de sluier op. ,,In tegenstelling tot een gewone herdruk, hebben we dit keer het héle routeverloop kritisch onder de loep genomen. Dat heeft geresulteerd in een zeer groot aantal verbeteringen in de route. Het uitgangspunt is daarbij steeds geweest om het Pieterpad zoveel mogelijk van het asfalt af te halen.

25 mensen hebben ruim een jaar aan deze herdruk gewerkt. Een van hen is Wim van der Ende, die onder andere tekent voor de fotografie in de gids. Hij was de afgelopen drie jaar met veel plezier op pad om de mooiste platen te schieten op en rond het wandelpad. ,,De omgevingsbeschrijving is geheel vernieuwd en wat dichter bij de waarneming van de wandelaar gebracht met meer fotos.