Gemeente Dronten


20-10-2008

De Nacht van de Nacht

In veel steden en dorpen is het zelfs op donkere plekken nooit helemaal donker. Er zijn nog maar weinig echt donkere plekken in Nederland. Zaterdagnacht 25 oktober is het, terwijl de wintertijd ingaat, de Nacht van de Nacht.

De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu organiseren elk jaar de Nacht van de Nacht om aandacht te vragen voor de schoonheid van de donkere nacht. Dit levert niet alleen energiebesparing op maar het is ook beter voor dier en mens. De gemeente Dronten ondersteunt de Nacht van de Nacht. Op het gemeentehuis en op de gemeentewerf gaat de sierverlichting uit. Wij roepen bedrijven in onze gemeente op om tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 25 oktober 2008 de reclame- en sierverlichting van hun gebouw(en) te doven. Hiermee helpt u de gemeente Dronten één nacht donkerder te maken.

Wethouder Filip van As: "Een stralende sterrenhemel. Daarin de gestaag opschuivende stippen van satelliet en vliegtuig, bijdragen van de mensheid aan het hemelse tafereel. Af en toe een vallende ster, gevolgd door het uiten van een wens. Het is een belevenis om de blik naar boven te richten op een wolkenloze nacht. Hoe donkerder de nacht, des te imposanter wordt het beeld. Meestal moet je voor dit soort ervaringen in het buitenland of een heel dun bevolkt deel van Nederland zijn, maar niet op 25 oktober aanstaande. Dan doen veel men-sen in heel Nederland het licht een tandje lager of zelfs helemaal uit. Ook in onze gemeente. Met een beetje geluk kunnen we volop genieten van de schoonheid van de nacht. U doet toch ook mee?"