Gemeente Achtkarspelen


Oproep

De gemeente Achtkarspelen ondersteunt de Nacht van de Nacht. Wij roepen bedrijven, organisaties en particulieren in onze gemeente op om tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 25 oktober de (reclame- en sier)verlichting te doven. Hiermee helpt u Nederland één nacht donkerder te maken.

Nacht van de Nacht
Nederland wordt steeds lichter en steeds meer mensen en dieren ondervinden daar hinder van. Veel van die verlichting is onnodig. 48 procent van de mensen ondervindt hinder van kunstlicht. Daarnaast blijkt dat verlichting negatieve effecten heeft op natuur en milieu. Daarom organiseren De Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu op zaterdag 25 oktober 2008, het weekend waarin de klok wordt verzet en de wintertijd ingaat, de vierde Nacht van de Nacht. Zij willen het publiek informeren over de schoonheid en het belang van duisternis en hoe men daaraan een bijdrage kan leveren.
Wat doet de gemeente?
De gemeente Achtkarspelen dooft tijdens de Nacht van de Nacht alle lichten van de 67 gebouwen die de gemeente in beheer heeft. Ondermeer het gemeentehuis, brandweerkazernes, sportzalen en dorpshuizen gaan gehuld in duisternis om iedereen meer bewust te maken van energiebesparing en het welzijn van mens en milieu. Tijdens de Nacht van de Nacht blijft de noodverlichting van gemeentelijke gebouwen en de openbare straatverlichting vanwege de veiligheid normaal branden.

Kijk ook op www.laathetdonkerdonker.nl