Gemeente Dongeradeel



---

Dongeradeel dooft lichten

De gemeente Dongeradeel dooft tijdens de Nacht van de Nacht de lichten van het gemeentehuis. Hiermee hoopt de gemeente Dongeradeel een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven en instellingen, om zo lichtvervuiling en energieverspilling tegen te gaan.

De provinciale milieufederaties Natuur en Milieu organiseren zaterdag 25 oktober voor de vierde keer de landelijke Nacht van de Nacht. Met dit jaarlijks terugkerend initiatief willen de milieufederaties aandacht vragen voor lichtvervuiling en energieverspilling. Bovendien willen zij mensen kennis laten maken met de schoonheid van de nacht.

Nederland wordt steeds lichter. Berekeningen tonen aan dat de Nederlandse nacht jaarlijks 3 tot 6 procent lichter wordt. Het aantal mensen dat hiervan hinder ondervindt is in tien jaar tijd verdubbeld.

Om tijdens de Nacht van de Nacht extra accent te leggen op het belang van duisternis, sluit de gemeente Dongeradeel zich bij dit initiatief aan. De lichten van het gemeentehuis zullen gedurende de Nacht van de Nacht uit zijn.