Gemeente Beek


Gemeente Beek doet mee aan de Nacht van de Nacht

Beek, 20 oktober 2008

Als "Millennium Gemeente" ondersteunt de gemeente Beek de Nacht van de Nacht die dit jaar op 25 oktober wordt gehouden. De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Provinciale Milieufederaties en Natuur & Milieu en is bedoeld om Nederland weer donkerder en mooier te maken en tegelijk iets aan het klimaatprobleem te doen. In Beek gaat daarom in de nacht van 25 op 26 oktober de sierverlichting op en rondom het gemeentehuis uit en wordt een deel van de straatverlichting uitgeschakeld tot het niveau van de nachtverlichting. Verder heeft de gemeente bedrijven en kerkbesturen verzocht op 25 oktober hun reclame- en/of sierverlichting te doven.

25 oktober 2008: Nacht van de nacht

Verantwoordelijk wethouder Bijen: `Ik doe graag mee met dit initiatief. Het is een goede manier om de mensen duidelijk te maken wat overdadig licht en het daarmee gepaard gaande energieverbruik betekent voor ons klimaat. Ik hoop dat de Nacht een aanleiding is voor ons allemaal om meer verantwoord om te gaan met energie. De gemeente werkt momenteel aan beleid om de straten op de lange termijn slimmer en zuiniger te gaan verlichten, zonder dat de veiligheid en de sfeer in het geding komt.'

IVN Spau-Beek organiseert tijdens de Nacht van de Nacht een avondwandeling door park, bos en velden, op zoek naar licht en donker. Samen speuren naar uilen en staren naar sterren. Zijn er nog pikkedonkere plekken in Beek? Waar kunnen we nog genieten van de geuren, de kleuren, de geluiden en zeker ook de spanning van de echt donkere nacht? Deze wandeling is voor iedereen die wil genieten van duisternis en stilte en zeker ook voor kinderen een hele belevenis. De start is om 19.30 uur bij het gemeentehuis te Beek. Einde rond 21.30 uur. Deelname is gratis.

Voor meer informatie zie www.ivnspaubeek.nl of bel 046 - 443 55 49.