Rik Grashoff en Khadija Arib openen EL HEMA

21/10/2008 14:46

Kosmopolis Rotterdam

Kosmopolis presenteert zaterdag 25 oktober om 14.00 uur de officiële opening van tentoonstelling en winkel EL HEMA in 't Gemaal in Rotterdam. Rik Grashoff, wethouder Cultuur en Participatie en Khadija Arib, Tweede Kamerlid voor de PVDA brengen een toast uit met EL HEMA Camelk. EL HEMA is een tentoonstelling die helemaal lijkt op de HEMA, met één verschil: er liggen enkel en alleen Arabisch geïnspireerde producten in de schappen.

Tijdens de opening kunnen bezoekers genieten van muzikale acts van Dj Saïf en demonstraties van 's werelds beste voetballer Soufiane Touzani en comedian Rachid Larouz. Geheel in de stijl van EL HEMA worden Arabisch-Nederlandse hapjes geserveerd.

Het programma voor de opening ziet er als volgt uit:

14.00 uur Inloop

14.30 uur Welkomstwoord Kosmopolis

14.35 uur Officiële opening door Rik Grashoff en Khadija Arib

14.50-17.00 uur Doorlopend programma met: stand up comedy door Rachid

Larouz, Soccer Show Down act door Soufiane Touzani, proeverijen, demonstraties en muziek van EL HEMA.

Zaterdag 25 oktober t / m 24 december - 't Gemaal, Pretorialaan 141, 3072 EL Rotterdam

Met EL HEMA wil Kosmopolis bijdragen aan een constructieve dialoog tussen mensen van diverse culturele achtergronden. Interesse en respect voor verschillen gaan hierbij hand in hand met het durven zien van overeenkomsten.

EL HEMA is een project van Kosmopolis in samenwerking met TheBrandHotel, naar een idee van Mediamatic en wordt medemogelijk gemaakt door de Hema. El HEMA is vanaf 25 oktober t/m 24 december geopend in 't Gemaal. In een speciale folder zijn alle EL HEMA activiteiten opgenomen, waaraan lokale ondernemers meewerken, evenals CBK/TENT, ISIM en studenten van de Willem de Kooning Academie. Op 23 december wordt tentoonstelling en winkel EL HEMA afgesloten met de populaire rapgroep Fnaire uit Marokko en rapper Salah Edin.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.kosmopolisrotterdam.nl


Noot voor de redactie:

Noot voor redactie (