ProRail

Persbericht

22-10-2008

ProRail werkt aan het spoor in de kop van Noord-Holland

ProRail werkt van zaterdag 25 oktober (0.00 uur) tot maandag 27 oktober (5.00 uur) op verschillende plaatsen in de kop van Noord-Holland aan het spoor. Gedurende die periode rijden er geen treinen op het traject Heerhugowaard- Den Helder. In Anna Paulowna, Schagen en Heerhugowaard worden er spoorwegovergangen vernieuwd. In Schagen zijn er bovendien bouwwerkzaamheden op het station, terwijl er in Heerhugowaard tevens gewerkt wordt aan een nieuwe doorgang onder het spoor.

Anna Paulowna

In Anna Paulowna vernieuwt ProRail de spoorwegovergang op de Molenvaart. Een alternatieve route voor het doorgaande verkeer wordt ter plaatse met borden aangegeven.
Locatie: Molenvaart
Werkzaamheden: Vernieuwen spoorwegovergang
Tijd: Zaterdag 25 oktober (0.00 uur) tot maandag 27 oktober (5.00 uur)

Schagen

In Schagen worden de spoorwegovergangen op de Hoep en de Zuiderweg vernieuwd. Ook zijn er werkzaamheden op station Schagen, waardoor de stationstunnel gedurende het hele weekend afgesloten zal zijn. Daarom worden de spoorwegovergangen op de Hoep en de Zuiderweg niet tegelijkertijd afgesloten. Verkeer van en naar de wijk Hoep-Zuid wordt van zaterdag 25 oktober (0.00 uur) tot zondag 26 oktober (7.00 uur) omgeleid via de spoorwegovergang op de Hoep, en van zondag 26 oktober (7.00 uur) tot maandag 27 oktober (5.00 uur) via de spoorwegovergang op de Zuiderweg. Deze omleidingen worden ter plaatse met borden aangegeven.
Locatie: Zuiderweg
Werkzaamheden: Vernieuwen spoorwegovergang
Tijd: Zaterdag 25 oktober (0.00 uur) tot zondag 26 oktober (7.00 uur)

Locatie: Hoep
Werkzaamheden: Vernieuwen spoorwegovergang
Tijd: Zondag 26 oktober (7.00 uur) tot maandag 27 oktober (5.00 uur)

Locatie: Station Schagen
Werkzaamheden: Voorbereidende werkzaamheden aanleg twee liften, een hellingbaan en overkappingen van trappen en perrons Tijd: Zaterdag 25 oktober (0.00 uur) tot maandag 27 oktober (5.00 uur)

ProRail maakt station Schagen toegankelijker voor mindervalide reizigers door twee liften (op de
perrons 1 en 2/3) en een nieuwe hellingbaan (aan de zijde van Hoep-Zuid) aan te leggen. Ook worden er overkappingen van de trappen en de perrons gerealiseerd. ProRail levert het
vernieuwde station op in april 2009.

Heerhugowaard

In Heerhugowaard vernieuwt ProRail de spoorwegovergang op de Hasselaarsweg. Een alternatieve route voor het doorgaande verkeer wordt ter plaatse met borden aangegeven. Ook in het verlengde van de Kamerlingh Onnesweg zijn er werkzaamheden: er wordt een doorgang onder het spoor gecreëerd. In het weekend van 25/26 oktober worden er damwanden geplaatst, waardoor het spoor ter plaatse tijdelijk zal worden verwijderd. ProRail levert de onderdoorgang in het voorjaar van 2009 op.

Locatie: Hasselaarsweg
Werkzaamheden: Vernieuwen spoorwegovergang
Tijd: Zaterdag 25 oktober (0.00 uur) tot maandag 27 oktober (5.00 uur) Locatie: In het verlengde van de Kamerlingh Onnesweg Werkzaamheden: Plaatsen damwanden in nieuw aan te leggen doorgang onder het spoor
Tijd: Zaterdag 25 oktober (0.00 uur) tot maandag 27 oktober (5.00 uur)

De NS zet bussen in tussen Heerhugowaard en Den Helder. Nadere reisinformatie is te vinden op
de website van de NS.