Gemeente Assen


Ik en mijn gemeentedag 2008

Assen, 23 oktober 2008

Nu de begroting van de Gemeente Assen voor 2009 rond is, wil de gemeente de plannen voor volgend jaar graag aan inwoners en bezoekers presenteren. Dat gebeurt op 25 oktober in het Stadspaviljoen op het Koopmansplein van 11.00 tot 17.00 uur. Met de Ik en mijn gemeentedag sluit de gemeente een succesvolle week af waarin diverse ondernemers en instellingen uit Assen de kans kregen zich te manifesteren.

Een van de grotere en in het oog springende plannen die de gemeente Assen 25 oktober presenteert is de Vuelta 2009. Deze wereldberoemde wielerronde wordt volgend jaar op Asser bodem verreden. Ook het thema van 2009 - Historie van Assen komt aan bod. De stad viert volgend jaar namelijk het 750-jarig bestaan én het feit dat Assen 200 jaar geleden stadsrechten kreeg.

Verder zijn er diverse demonstraties van onder andere Wmo-hulpmiddelen. De Fitkidz tonen fitness voor rolstoelkinderen. En Assen Jouw Podium, de Vrijwilligerscentrale, de Intergemeentelijke Sociale Dienst en de Wmo-raad zijn aanwezig.

Assen is een groeiende en dynamische stad. Op de Ik en mijn gemeentedag is te zien welke nieuwe locaties voor wonen en werken in ontwikkeling zijn. Maar er is niet alleen nieuwbouw, er zijn ook prachtige monumenten in Assen die de gemeente koestert. Bezoekers kunnen zich opgeven voor een stadswandeling langs een aantal monumenten onder begeleiding van een gids. Ook de plannen voor sport en dienstverlening worden gepresenteerd. Daarbij zal Sportbuurtwerk demonstraties verzorgen.

En uiteraard kunnen bezoekers in het Stadspaviljoen persoonlijk kennismaken met de burgemeester en wethouders, raadsleden en medewerkers van de gemeente Assen.

Kijk hier voor het programma van de Ik en mijn gemeentedag.