Politie Groningen

Zaterdagavond nieuwe uitzending Opsporing Noord

Groningen, 24-10-2008 o RTV Noord zendt zaterdagavond het programma Opsporing Noord uit. In dit opsporingsprogramma schenken Regiopolitie Groningen en het Openbaar Ministerie aandacht aan diverse zaken waar zij de laatste tijd mee te maken hebben gehad. Aan kijkers wordt gevraagd of zij informatie kunnen geven over nog onopgeloste politiezaken.

Autobranden

In de uitzending van zaterdag wordt aandacht besteed aan diverse zaken. Zo is er aandacht voor een brand die afgelopen zondagnacht plaatsvond in de Jan Oldenburgerstraat in Nieuwe Pekela. Ook enkele autobranden in de Groningse wijk Beijum komen aan de orde. Vanaf april tot eind september gingen in de Wibenaheerd in deze wijk bij zes branden motorvoertuigen in de vlammen op. Van een autobrand op 23 september in deze straat heeft de politie beelden. Hierop is iemand te zien bij een auto vlak voordat deze in brand staat.

Diefstallen op beeld

De politie beschikt ook over diverse beelden waarop verschillende diefstallen te zien zijn. Zo is een tankstation in Schildwolde meerdere keren de dupe geweest van brandstofdieven.

Een voetballende jongen raakte in juli zijn mobiele telefoon kwijt op een pleintje Achter de Muur in Groningen. Op camerabeelden is te zien dat een onbekende persoon de mobiele telefoon meeneemt. Ook zijn er beelden van een winkeldiefstal in de binnenstad in Groningen en wordt aandacht besteed aan diefstal van metalen op een bouwterrein aan de Grote Beerstraat in Groningen.

Aangetroffen goederen

De laatste tijd heeft de politie goederen terug gevonden waarvan men de eigenaar niet heeft kunnen halen. De goederen waren van diefstal afkomstig. Daarom worden beelden getoond van onder andere fietsen en een buitenboord motor. Eigenaren hebben geen aangifte gedaan, maar kunnen zich melden bij de politie om dit alsnog te doen.

Aanrandingzaak Planetenlaan

Opsporing Noord zal opnieuw beelden tonen van een man die wordt gezocht in een aanrandingzaak in de Planetenlaan in Groningen. Aan deze zaak werd in de uitzending van september ook al aandacht besteed. Het signalement van de man komt overeen met soortgelijke incidenten die het afgelopen halfjaar in de omgeving van Paddepoel en Selwerd hebben plaatsgevonden.

Uitzending en herhaling

De uitzending van Opsporing Noord begint zaterdagavond iets na half 7 op RTV Noord. Het programma wordt daarna elk uur herhaald. De uitzending is ook terug te kijken op www.rtvnoord.nl/opsporingnoord.