Gemeente Leeuwarden

Programma `Nacht van de Nacht' Leeuwarden

De Nacht van de Nacht vindt op zaterdag 25 oktober voor de vierde maal plaats. De `Nacht van de Nacht' maakt deel uit van de landelijke campagne `Laat het donker donker'. Met deze campagne wordt aandacht gevraagd voor oprukkende verlichting en het belang van donkere nachten voor mens en natuur. De gemeente Leeuwarden ondersteunt deze campagne van de Landelijke Milieufederaties en is daarom `Vriend van de Nacht'. Verschillende organisaties laten u deze nacht beleven door het organiseren van verschillende activiteiten. Hieronder een overzicht:

Gratis praamvaartocht door de binnenstad. Deze speciale avondvaart met een ervaren gids, gaat door de grachten in de Leeuwarder binnenstad. Aan boord is er een kopje koffie of thee.

Datum:
Zaterdag 25 oktober.

Aanmelden:
Wegens overweldigende belangstelling is opgave voor dit onderdeel helaas niet meer mogelijk.

Film `Earth' in Filmhuis Leeuwarden.
De film Earth geeft in anderhalf uur een portret van onze planeet. Afgezien van het einde is het geen milieufilm die je met een ongemakkelijk gevoel achterlaat, maar een focus op het moois dat we nog wel hebben. Prachtige versnelde shots waarin de seizoenen over de toendra en taiga trekken, of een cheeta die in een bijna sensuele slowmo een prooi pakt.

Datum:
Zaterdag 25 oktober.

Tijd:
De film begint om 19.30 uur.

Locatie:
Filmhuis
Ruiterskwartier 6
Leeuwarden.

Toegang:
Gratis toegang.

Belevingstocht in het donker
Ben jij ook zo benieuwd hoe de dieren 's nachts leven in het bos? Geef je dan op voor een spannende belevingstocht in het donker. De belevingstocht is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, maar je mag je ouders ook meenemen.

Datum:
Zaterdag 25 oktober.

Tijd:
19.30 - 21.30 uur.

Locatie:
De FroskepĂ´lle
Achter de Hemrik, voorbij ingang Praxis, Avondsterweg. Leeuwarden.

Opgave:
Je kunt je opgeven bij Christine Rook van de Vereniging voor Natuur- en milieueducatie (IVN), telefoonnummer: 058 267 08 91. Er kunnen maximaal 25 kinderen mee. Deelname is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.ivnleeuwarden.nl

Verrassingstocht op de fiets
Je zult merken dat je meer zintuigen hebt dan alleen maar je ogen. Wat je precies gaat doen tijdens deze tocht, blijft nog een verrassing, maar het wordt zeker heel leuk en ook een beetje spannend. Deze verrassingstocht is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Datum:
Zaterdag 25 oktober, tijdens `de Nacht van de Nacht'.

Tijd:
20.30 - 23.00 uur.

Locatie:
Verzamelen op de parkeerplaats bij Aqua Zoo Friesland (het voormalige Otterpark).
De Groene Ster 2, Leeuwarden.

Meenemen:
Fiets, beker, theedoek en trek warme kleding aan.

Opgave:
Je kunt je opgeven bij de Jeugdnatuurclub Friesland, telefoonnummer: 058 255 39 11,
e-mail: jeugdnatuurclub@planet.nl of via de website: www.jeugdnatuurclub.nl
Er kunnen maximaal 15 kinderen mee. Deelname is gratis.