TROS

GUUSJE TER HORST EN MARK RUTTE IN TROS KAMERBREED

In TROS KAMERBREED zijn deze week minister van Binnenlandse Zaken, Guusje ter Horst en fractievoorzitter van de VVD, Mark Rutte te gast.

Minister Guusje ter Horst sprak deze week met de burgemeesters uit tien steden over de aanpak van de overlast van Marokkaanse jongeren in hun gemeenten. De burgemeesters willen meer bevoegdheden om probleemgezinnen aan te pakken. Ze willen zelfs zover gaan dat de probleemjongeren eventueel uit huis geplaatst kunnen worden. Ook moeten ouders die niet bij machte zijn hun kinderen op te voeden verplicht deelnemen aan opvoedcursussen. Denkt de minister hiermee de overlast op te kunnen lossen of moeten er gewoon meer wettelijke maatregelen komen om de jongeren krachtig aan te pakken en zelfs justitieel te kunnen vervolgen?

Ook praat de minister over de burgemeestersbenoemingen. Is er definitief gebroken met de achterkamertjespolitiek? Of heeft Rita Verdonk gelijk en is het niet toevallig dat er de laatste tijd zoveel PvdA-burgemeesters worden benoemd?

Met Mark Rutte praten Margriet Vroomans en Kees Boonman over de toekomst van de financiële wereld. Werkt de crisis louterend voor de wereld van overbetaalde topmannen, ongedekte leningen en een ongeremde economische groei? Is het juist niet de taak van de liberalen om de grote banken uit handen van de overheid te houden?
Hoe kijkt Rutte aan tegen de aanpak van minister Wouter Bos? Heeft hij de touwtjes in handen of wordt hij geleefd door de waan van de dag? En is onze economie in vertrouwde handen of moeten we ons zorgen maken en terugverlangen naar een VVD-minister op deze post?

TROS KAMERBREED

Uitzending zaterdag 25 oktober
Radio 1 - 11.04 uur

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl