Evangelische Omroep
Koningin Beatrix gastvrouw tijdens staatsbezoek Ghanese president
Blauw Bloed, zaterdag 25 oktober 2008, 19:30 uur, Nederland 2

Zaterdag besteedt het royaltyprogramma Blauw Bloed aandacht aan het driedaagse staatsbezoek dat de president van Ghana, John Kufuor, deze week bracht aan ons land. Samen met zijn echtgenote was Kufuor te gast in ons land op uitnodiging van Koningin Beatrix. Tijdens het bezoek werd eens te meer de hartelijke band tussen beide landen onderstreept. In Blauw Bloed onder meer alle beelden van de ontmoeting tussen beide staatshoofden, het staatsbanket en de kranslegging op de Dam in Amsterdam. Koninklijk-Huisverslaggever Alex de Vries van De Telegraaf licht de relatie tussen beide landen toe.

Verder aandacht voor gebedsgenezeres Greet Hofmans. Deze week werd bekend dat 52 jaar na dato nu eindelijk het rapport over de Hofmans-affaire openbaar wordt. De invloed die Hofmans had op Koningin Juliana, was bijna funest voor het huwelijk van Bernhard en Juliana. In 1956 moest een commissie het 'Hofconcflict' onderzoeken. In de studio is journalist Thomas Lepeltak te gast. Hoe verklaart hij dat Koningin Juliana zo onder de invloedssfeer van Hofmans kwam?

Elke provincie heeft er een: een Commissaris van de Koningin. Maar wat doet zo'n man of vrouw nu eigenlijk? En hoe close zijn ze met de koningin en andere royals? Blauw Bloed had de gelegenheid een aantal dagen mee te lopen met de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen.

Verder in Blauw Bloed het nieuwe boek van journaliste Els Smit 'Ontwerpers van Oranje'. Mode-ontwerpers die kleding maken voor leden van de Koninklijke Familie klappen doorgaans niet uit de school over hun clientele. Toch wist Smit een groot aantal topcouturiers zo ver te krijgen te praten over hun werk voor de royals. Uiteraard met de nodige discretie. Alles over de mode van Wilhelmina tot Amalia in deze uitzending van Blauw Bloed.

En tenslotte natuurlijk een overzicht van overig koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland.

Blauw Bloed is er elke zaterdagavond om 19:35 op Nederland 2 en wordt gepresenteerd door Jeroen Snel. Kijk voor meer info op www.eo.nl/blauwbloed

Noot voor redactie,