Gemeente Scheemda


Nacht van de Nacht 2008


Activiteiten Nacht van de Nacht 25 oktober 2008

Zaterdagnacht 25 oktober gaat in een groot deel van Europa, de klok weer een uur terug: wintertijd! Deze avond is door de Milieufederaties uitgeroepen tot Nacht van de nacht. Voor het vierde achtereenvolgende jaar willen de Milieufederaties aandacht vragen voor de schoonheid en het belang van de (donkere) nacht. Schoonheid en belang donkere nacht.

Ook in onze gemeente wordt op 25 oktober as. in Midwolda en de haven van het Oldambtmeer een gevarieerd programma georganiseerd wat in het teken staat van de schoonheid en het belang van de donkere nacht. Deelnemende organisaties en bedrijven zijn: Milieufederatie Groningen, Gemeente Scheemda, Gemeente Winschoten, Gemeente Reiderland, Blauwestadhoeve te Midwolda en het Groninger Landschap. Andere medewerkenden zijn: het Compagniester Banket, Dekker rondvaarten, kunstenares Erlinde Ufkes-Stephanus en de uilentuin Meeden.

Activiteiten

Deze avond hebt u de mogelijkheid om het Oldambtmeer bij donker te ervaren en om de roofvogels van de nacht te bewonderen. U kunt één nachtbewoner, tevens mascotte van de actie, op doek vast leggen. Maar ook wandelingen door het Midwolderbos met een gids en/of verhalenverteller behoren tot de mogelijkheden en heeft u wel eens gebadmintond in het donker? Zeker het proberen waard! Hieronder vind u het programma van de gratis activiteiten.

Programma:

Tijdstip:

Locatie haven Midwolda:

Locatie Blauwestadhoeve:

Locatie Ennemaborgh:

19.00 uur

start 1e rondvaart


- demonstratie

Uilentuin

Meeden

(Doorlopend)


- broodje bakken

aan stok/wandelen

door tuin


- Nachtwaker/

Verhalenverteller/

wandeling


- blackminton


- kijkdozen maken


- uilenballen pluizen

19.25 uur

Uit- en op stappen boot

Vervoer bus naar andere locaties

20.00 uur

start 2e rondvaart


- start

workshop uilen

schilderen

tot circa 21.15 uur


- wandelingen met

verhalenverteller/gids

20.25 uur

Uit- en op stappen boot

Vervoer bus naar andere locaties

21.00 uur

start 3e rondvaart

Een rondvaart over het Oldambtmeer zal ongeveer 20 minuten duren. Tussen de haven van het Oldambtmeer en de Blauwestadhoeve en de Ennemaborgh pendelt de gehele avond een gratis bus. U kunt deze avond dus aan meerdere activiteiten deelnemen! Er is voldoende parkeergelegenheid bij zowel de haven, de Blauwestadhoeve als ook bij de Ennemaborgh.

Belangrijk!

Alle activiteiten zijn gratis; deelname is echter wel voor eigen risico. In verband met de organisatie, wordt voor een aantal activiteiten opgave gevraagd. Door middel van de hieronder te downloaden antwoordcoupon, kunt u zich voor deze activiteiten opgeven. Op de antwoordcoupon staat aangegeven hoe u zich kunt opgeven.


* Opgaveformulier Nacht van de Nacht 2008.pdf Zie het origineel