Gemeente Voorschoten

muziekvereniging Laurentius

Dubbel jubileum muziekvereniging Laurentius

Het jaar 2008 is een bijzonder jaar voor muziekvereniging Laurentius uit Voorschoten. Onder het motto 'Samen 100' vieren zij dit jaar een dubbel jubileum. Het Seniorencorps van dit succesvolle corps bestaat dit jaar 85 jaar en Jong Laurentius viert dit jaar alweer zijn 15e verjaardag.

Ook de taptoe 2008 in Voorschoten was een bijzondere gebeurtenis: beide orkesten presenteerden hier het nieuwe uniform, dat door de geweldige inzet van de leden, Voorschotense bevolking en
-bedrijfsleven en met steun van een aantal fondsen bij elkaar was gespaard. Naast al deze speciale gebeurtenissen zijn er tal van ontspannen, leuke optredens waar Laurentius al jaren een bijdrage levert en waar publiek en muzikanten erg veel plezier aan beleven. Want plezier in muziek, daar gaat het in eerste instantie om. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen al beginnen op de zogenaamde ritmeles, waar ze op een ontspannen manier de eerste beginselen van de muziek leren en daarna voor een instrument kiezen.

Als afsluiting van het dubbele jubileumjaar vindt er op zaterdag 25 oktober in de Moeder Gods Kerk een groot concert plaats: 'Laurentius 100 jaar door de tijd'.
Uiteraard zullen beide jarige orkesten optreden, met een zeer gevarieerd programma. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Met oa.medewerking van de Big Band Champions uit Leidschendam. Voor wie meer informatie wil, de sfeer mee wil proeven of voor wie zich wil opgeven als leerling of spelend lid : kijk op
http://www.laurentiusvoorschoten.nl/.