Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

John Lennon herleeft in 'Hamelen, Hilversum, Heerlen'

Op zaterdag 25 oktober 19.00 uur voeren zangdocenten van Muziekschool Heerlen John Lennon-songs uit in een speciaal concert van de manifestatie 'Hamelen, Hilversum, Heerlen; welkom in de wondere wereld van Harrie Geelen'. Het betreft vertolkingen van de originele songs als ook de bewerkingen van Harrie Geelen in de Nederlandse taal. Leon Biessen verzorgt een inleiding op de songs van John Lennon en Harrie's vertalingen. Special guest bij dit concert is singer-songwriter Paul Logister, die met zijn song 'On my way to Abbey Road' momenteel hoog scoort in diverse hitlijsten. Paul is overigens ook de auteur van het boek 'Hamelen, Hilversum, Heerlen' dat voor de gelijknamige manifestatie is geschreven.

Harrie Geelen geniet zijn grootste bekendheid door de televisieserie 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer?'. Maar het multitalent heeft ook zijn sporen verdiend op muzikaal gebied. Zo bewerkte hij diverse aria's uit bekende opera's voor Frank Groothof in het Nederlands. Dat deed hij ook met talrijke songs van John Lennon. Geelen blijft veelal dicht bij de originele teksten zonder ze altijd letterlijk te vertalen. Met zijn speels gevoel voor taal evenaart Geelen de kwaliteit van de originele teksten. 'You're gonna lose that girl' wordt: 'Je raakt dat meisje kwijt' en 'Strawberry Fields Forever' wordt 'Aardbeiland zonder einde'. "Neem me bij de hand en ik breng je naar aardbeiland, dat niet bestaat, waar alles heel gemakkelijk gaat. Aardbeiland zonder einde". Geen woord te veel, geen woord te weinig. En alles in een ritmische cadans. Wederom een van de krachten van deze zo getalenteerde, uit Heerlen afkomstige kunstenaar.

Dit eenmalige concert wordt uitgevoerd door de docenten Pieter Vermeulen (gitaar en zang), Rick Huijts (gitaar en zang), Geert Roelofs (slagwerk), Asta Huisman (piano). Een aanrader voor alle leeftijden!

Het concert vindt plaats op niveau +2 van het Glaspaleis. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via www.harriegeelen.nu of via de receptie van de OB*H (045-5772225). Entree: E 5,- en E 3,50 voor leden Muziekschool Heerlen en Openbare bibliotheek Heerlen.

Voor meer informatie over het volledige programma, kijk op www.harriegeelen.nu

///////////////////////
Informatie voor de pers:
Bernard Brouns / b.brouns@obheerlen.nl / 045-5772228


---- --