Ingezonden persbericht


Persbericht, 20 oktober 2008 2008/52

Kunstenaar Arjen Boerstra landt met Aeronef 2008 in voormalige Zuiderzee

Zaterdag 25 oktober om 15.00 uur landt kunstenaar Arjen Boerstra met zijn modern-antiek-vaartuig-voertuig-vliegtuig in het museumpark van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De aankomst met het grotendeels houten vervoermiddel maakt onderdeel uit van het kunstproject Aerjn Boersthra - De Mensch - Aeronef 2008.

Hoe ervaart iemand uit een andere wereld het Zuiderzeemuseum als hij er landt? Dat is het uitgangspunt van het project. De kunstenaar beëindigt onder de naam Aerjn Boersthra zijn reis met de Aeronef 2008 in het museumpark van het Zuiderzeemuseum. Bezoekers kunnen vanaf de dijk bij café Hindeloopen de aankomst van het speciale vervoermiddel zien. Diezelfde avond is de Aeronef 2008 van 18.00 tot 21.00 uur te bezichtigen tijdens de jaarlijkse avondopenstelling. Zie voor meer informatie over de openstelling www.zuiderzeemuseum.nl.

Arjen Boerstra
De beeldende kunstenaar Arjen Boerstra combineert in zijn projecten performance, installatie, film en fotografie. Drie jaar na zijn studie aan de Academie Minerva in Groningen (1988-1993) reconstrueerde hij de zolderkamer uit zijn ouderlijk huis. Deze stap creëerde de mentale ruimte en vrijheid voor nieuwe projecten. In al zijn werken speelt het jongensavontuur een prominente rol.

Jubileummanifestatie
Aeronef 2008 maakt deel uit van de jubileummanifestatie. Het Zuiderzeemuseum viert zijn zestigjarige jubileum met een uitgebreide manifestatie die de nieuwe koers illustreert. Het vernieuwde museum legt verbanden, zoekt de wereld op en toont Nederland in al zijn facetten: kunst, cultuur, ontwerp, erfgoed, design en geschiedenis. Een groot aantal gerenommeerde kunstenaars, ontwerpers en gastconservatoren zet het jubileum luister bij: Studio Job, Atelier Van Lieshout, Hugo Kaagman, Koninklijke Tichelaar, Dick Hauser, Martin Bril, Gross. Max. en Piet Oudolf. Kijk voor het volledige jubileumprogramma op www.zuiderzeemuseum.nl/jubileum.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht