TROS

Hilversum, 22-10-2008
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 25 oktober
Radio 2 - 16.00 uur

3JS EN 3 BARITONS TE GAST BIJ TROS MUZIEKCAFÉ

Zaterdag 25 oktober ontvangt Daniël Dekker in het TROS MUZIEKCAFÉ onder anderen twee bekende Nederlandse muziektrio's.

De Volendamse band 3js bestaat uit Jan Dulles, Jaap de Witte en Jaap Kwakman. De band werd landelijk bekend na het succes van hun debuutalbum 'Watermensen' uit 2007 en door hun vrienden Jan Smit en Nick & Simon. Vorige week kwam hun tweede album 'Kamers Van M'n Hart' uit.

De 3 Baritons Marco Bakker, Henk Poort en Ernst Daniël Smid hebben op veler verzoek hun overvolle agenda opgeschoond om een beperkt aantal theaterconcerten te kunnen geven, zoals die 10 jaar geleden als één groot feest werden ervaren. Tevens is er een cd/dvd uitgekomen, opgenomen in Carré. Zaterdag een gesprek met de heren en vanzelfsprekend kan de luisteraar genieten van een aantal nummers van deze laatste cd.

Nina Kinert is een Zweedse zangeres, 24 jaar, zingt en speelt piano en gitaar. Haar derde album heet 'Pets & Friends'. In Zweden maakte ze al furore en in Nederland deed ze van zich spreken als begeleidster van de Noorse zangeres Ane Brun. Ook werd ze bekend met het nummer 'Through your Eyes', dat in een wereldwijde autocommercial werd gebruikt. In TROS MUZIEKCAFÉ een optreden.

De groep Roberto Morbioli & Morblus werd opgericht in 1991 door Roberto Morbioli met als doel een ijzersterke live-band op poten te zetten die teruggreep naar de Amerikaanse bluestraditie. Ze brengen een stevige set, doorspekt met funk, R&B en soul en groeiden door de jaren heen uit tot een vaste waarde op diverse Europese podia.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.