Ingezonden persbericht


Rechts extremistisch concert in Midden-Oost Nederland

Op zaterdag 25 oktober zal in midden-oost Nederland een rechts extremistisch concert plaatsvinden. Door middel van muziek met teksten waarin geweld en haat wordt gepredikt probeert de organisatie jonge rechts extremisten aan zich te binden en politiek actief te maken.

Tijdens het concert zullen vier bands optreden waaronder een band waarin leden van het internationale neo-nazi netwerk Blood & Honour spelen. Artiesten die de revue zullen passeren zijn in verband gebracht met ernstige racistische geweldsdelicten. Tijdens een eerdere editie van dit concert trad onder andere de fascistische band Brigade M op (waarbij de M voor Anton Mussert staat, de leider van de NSB). Deze band is bekend van het nummer 50000 helden, waarin de vijftigduizend Nederlandse vrijwilligers van de SS worden geëerd. Het geld wat wordt opgehaald op dergelijke concerten wordt de extreem rechtse beweging in gepompt.

Het rechts extremistische concert wordt gehouden in midden-oost Nederland. De exacte locatie van het concert wordt tot op het laatste moment geheim gehouden om politie-interventie te voorkomen. Organisaties van dergelijke concerten huren nagenoeg altijd een zaal onder valse voorwendselen. Het is al meerdere malen voorgekomen dat een zaaleigenaar pas enkele minuten voor aanvang van het concert door had dat neo-nazi's de zaal hadden geboekt.

Op 3 mei heeft een zaaleigenaar uit Aalten kordaat opgetreden tegen een avond met liederen ter ere van Adolf Hitler georganiseerd door het internationale neo-nazi netwerk Blood & Honour. Kort voor aanvang van het concert kwam hij achter de aard van de huurders en heeft hij ze de toegang geweigerd. Later kwam de burgemeester van Aalten met een verbod van het concert. "Het is tot op heden niet duidelijk waar het concert van 25 oktober aanstaande plaats zal vinden, maar wij roepen zaaleigenaren op alert te zijn" aldus een perswoordvoerder van de AntiFascistische Actie (AFA).

Einde persbericht.



Ingezonden persbericht