25 oktober - Martiniker k Groningen

Op zaterdag 25 oktober vindt in de Martinikerk aan de Grote Markt in Groningen de presentatie plaats van de BIEBEL, de in de Groninger streektaal vertaalde Bijbel. De kerk is open vanaf 13.30 uur, de presentatie begint om 14.00 uur, iedereen is welkom!

Bestellen:

Biebel
Biebel


Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan mw. S. de Jong, oud-burgemeester van de gemeente Leek, en aan drs. J.C. (Hans) Gerritsen, gedeputeerde Cultuur van de provincie Groningen, die in 1988 de allereerste bijbelboeken in het Gronings in ontvangst hebben genomen.

Tijdens de presentatie zullen prof.dr. Wout van Bekkum en prof.dr. Anne van der Meiden spreken over vertalen in de streektaal. Het wereldberoemde orgel in de Martinikerk zal worden bespeeld door organist Pieter Pilon. Dagvoorzitter is prof.dr. L. Leertouwer.

Bijna veertig jaar is er aan de vertaling van de Bijbel in het Gronings gewerkt. Meer dan vijftig vrijwilligers hebben pro Deo vanuit de brontalen de Bijbel vertaald in 'geef Grunnegers'. Een project dat z'n weerga qua omvang en duur in de provincie Groningen niet kent en waar iedere Groninger, gelovig of niet, trots op kan zijn.

De Biebel werd onder auspiciën van de Liudgerstichten in het Gronings vertaald, en wordt uitgegeven door Uitgeverij NBG, onderdeel van Uitgeversgroep Jongbloed. Dankzij verkregen subsidie is de Biebel verkrijgbaar bij de boekhandel in Nederland voor E 49,50 (ISBN 978-90-8912-007-6).

De Biebels zijn gedrukt bij Jongbloed BV te Heerenveen. Jongbloed heeft ruime ervaring met het produceren van bijbels voor internationale opdrachtgevers en is op de christelijke markt een vooraanstaande uitgeverij.