Gemeente Baarn

Geld voor werving, training en waardering vrijwilligers

De gemeente Baarn stelt geld beschikbaar voor het instellen van een Vrijwilligersfonds. Door het fonds krijgen vrijwilligersorganisaties extra middelen om vrijwilligers te werven, trainen en waarderen door bijvoorbeeld een jubileumfeest. De uitvoering van het Vrijwilligersfonds wordt gedaan door het Steunpunt Vrijwilligerswerk Baarn. Ook is er geld beschikbaar voor het organiseren van een Dag van de Vrijwilliger, op maandag 8 december aanstaande.

Het gemeentebestuur van Baarn vindt de grote bijdrage die vrijwilligers aan de plaatselijke samenleving leveren erg belangrijk. In Baarn zijn maar liefst 230 organisaties actief waar vrijwilligers werkzaam zijn. Een aantal van deze organisaties heeft niet voldoende financiële middelen om vrijwilligers te werven, trainingen voor vrijwilligers te verzorgen of hun vrijwilligers af en toe waarderend in het zonnetje te zetten. Door het instellen van een Vrijwilligersfonds wordt het voor de vrijwilligersorganisaties toch mogelijk om iets extras voor hun vrijwilligers te organiseren. Het fonds is bedoeld als blijk van waardering voor de vele vrijwilligers die in Baarn actief zijn.

Het instellen van een Vrijwilligersfonds is onderdeel van de nota Beter voor Elkaar, die de gemeenteraad eerder dit jaar heeft vastgesteld. Vrijwilligersorganisaties kunnen een financiële bijdrage aanvragen uit het fonds voor activiteiten op het gebied van waardering, deskundigheidsbevordering en werving. Voor het fonds heeft de gemeente 20.000 euro beschikbaar. De vrijwilligersorganisaties in Baarn ontvangen een brief met mogelijkheden en voorwaarden van het Vrijwilligersfonds. Aanvragen voor een donatie uit het Vrijwilligersfonds kunnen worden ingediend bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk Baarn.

De gemeente en het Steunpunt Vrijwilligerwerk Baarn stellen ook geld beschikbaar voor de Dag van de Vrijwilliger in Baarn, op maandag 8 december aanstaande. Deze dag staat in het teken van vrijwilligers en hun onmisbare bijdrage aan de samenleving. Baarnse vrijwilligers worden die dag in het zonnetje gezet.