Politie Drenthe

Hatecrimes

Zaterdag

Emmen, 25-10-2008

Zonder rijbewijs tegen de boom

DIEVER Vrijdagnacht reed een 17-jarige jongen uit Diever in de auto van zijn ouders over de Noordes. Op dit zandpad ging hij op een kruising rechtdoor en botste tegen een boom. De jongen is naar het ziekenhuis in Meppel gebracht. Daar is een bloedproef genomen omdat hij had gedronken. (08-186703)

Drankrijder bekeurd

MEPPEL Vrijdagnacht heeft de politie op de Kastanjelaan een 37-jarige automobilist uit Meppel gecontroleerd. Hij had gedronken, uitslag 0,95 promille. (08-186701)

Politie onderzoekt diefstal fietsen uit woning

ASSEN De politie heeft een aangifte opgenomen van een 43-jarige vrouw uit Assen. Ze deed aangifte van diefstal van twee fietsen uit de garage aan haar woning. De twee fietsen, zwarte Koga Miyatas, zijn nog vrij nieuw en hebben een nieuwwaarde van 1300 Euro per stuk. De fietsen zijn vermoedelijk donderdagavond of nacht gestolen. De politie onderzoekt deze diefstal. (08-186568)

Winkeldieven betrapt

ASSEN Vrijdagmiddag is een jongen van 10 jaar uit Assen betrapt bij de diefstal van een paar pakjes kauwgom in een supermarkt aan de Scharmbarg. Agenten hebben de jongen thuis afgeleverd en zijn moeder zorgt voor de verdere afhandeling. (08-186600)

Op het Koopmansplein werd s avonds een 21-jarige Assenaar betrapt in een warenhuis. Hij had twee pakken Lego van ruim 33 Euro meegenomen zonder te betalen. Hij kreeg na verhoor op het bureau een dagvaarding uitgereikt.

Aanhoudingen na vechtpartij

ASSEN Vrijdagnacht kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Singelpassage. Ter plaatse bleken twee groepen het met elkaar aan de stok te hebben. Waarom is nog niet duidelijk. Over en weer is geslagen. Uiteindelijk zijn er drie mensen aangehouden die verdacht worden van mishandelingen. Twee jongens van 18 en 19 jaar uit Assen en een vrouw van 24 jaar uit Hoogezand. Deze drie zijn ingesloten en er zal zaterdag verder onderzoek worden gedaan naar ieders aandeel.

Man aangehouden na mishandeling en bedreiging

EMMER COMPASCUUM Vrijdagavond heeft de politie een 28-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden. Hij had op het Hoofdkanaal een 37-jarige plaatsgenoot mishandeld en bedreigd. De verdachte had hem met een honkbalknuppel geslagen en bedreigd met een mes, dit alles vermoedelijk naar aanleiding van een zakelijk geschil. De verdachte is ingesloten. (08-186644)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.