Politie Groningen

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Hatecrimes

Zaterdag 25 oktober 2008

Provincie Groningen, 25-10-2008

Groningen: fietsster gewond na aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Friesestraatweg met het Hoendiep is vrijdagmiddag een 52-jarige fietsster uit Wetsinge gewond geraakt. Een 43-jarige automobiliste uit Groningen wilde met haar voertuig de kruising oversteken, maar zag de fietsster over het hoofd. De vrouw uit Wetsinge viel op het wegdek en is met ondermeer een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: negen tieners vernielen bushokje

De politie heeft vrijdagnacht op het Boterdiep negen jongeren in de leeftijd van 15 en 16 jaar aangehouden voor het vernielen van een bushokje. Een getuige zag dat een deel van de groep zich botvierde op een abri en belde de politie. Agenten spraken de zeven jongens en de twee meiden uit Middelstum, Bedum, Usquert en Zuidlaren aan. Een aantal van de pubers reageerde agressief. Omdat niemand aangaf wat er precies was gebeurd en men grotendeels onder invloed van alcohol was, werd het negental meegenomen naar het politiebureau. Daar werden de ouders geïnformeerd over het gedrag van hun kroost. En 16-jarige jongen bleek na fouillering in het bezit te zijn munitie. De munitie is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snorfietser onder invloed

Een 19-jarige snorfietsster uit Groningen is zaterdagmorgen bekeurd omdat ze onder invloed van alcohol door haar woonplaats reed. De Groningse kreeg in de Nieuwe Ebbingestraat een stopteken voor een alcoholtest. Uit deze test bleek dat ze had gedronken. Op het politiebureau kwam naar voren dat ze ruim 1,4 promille alcohol in haar bloed. Ze kreeg een rijverbod van negen uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Middelstum/Bedum: controle goederenvervoer

De politie heeft vrijdagmiddag in de omgeving van Middelstum en Bedum gecontroleerd op goederenvervoer. Op de Delleweg in Middelstum reed een vrachtwagencombinatie die te zwaar beladen was. Na weging bleek het voertuig ruim 10 procent te zwaar te zijn. De 27-jarige bestuurder uit Bedum krijgt een bekeuring.

In Bedum is tegen een 33-jarige man uit die plaats proces-verbaal opgemaakt. De man vervoerde grond door het dorp, maar had hier geen vergunning voor. Bovendien was de Noordwolderweg en de Industrieweg vervuild met modder en waren geen waarschuwingsborden geplaatst.

Hoogezand: bromfietser gewond na schrikreactie

Een 29-jarige bromfietser Hoogezand is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed in zijn woonplaats over de Meint Veningastraat en schrok van een auto die hem voorrang gaf. Hierdoor ging de bestuurder onderuit en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De Hoogezandster is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Een 30-jarige man die achterop zat is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Hij hoefde niet mee naar het hospitaal.

Harkstede: snorfietser te snel

De politie heeft vrijdagmiddag op de Hoofdweg in Harkstede een 24-jarige snorfietser bekeurd. De man uit Groningen reed met een snelheid van 55 km/u door Harkstede, terwijl hij hier maar 25 km/u mag rijden. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand/Slochteren: alcoholcontrole

De politie heeft vrijdagavond in de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal werden ruim 750 blaasproeven afgenomen. Een persoon zat net boven het toegestane promillage van 0,5. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen deze automobilist.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1103, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal, Semsstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 791, aantal overtredingen: 145 hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 831, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Hoogezand, Meint Veningastraat: aantal geregistreerde voertuigen: 2269, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.