Ingezonden persbericht

Joods cultureel festival 25 en 26 oktober 2008

Op zaterdag 25 oktober (na sjabbat) en zondag 26 oktober 2008 zal het Joods Cultureel Festival in Apeldoorn plaatsvinden onder de naam "Krakau aan het Kanaal", verwijzend naar het jaarlijkse, grote Joods cultureel festival in Krakau, met een keur aan Joods-culturele activiteiten.

Dit festival is nog steeds uniek te noemen: nooit eerder elders in Nederland vond een Joods cultureel festival plaats met zo'n breed cultureel aanbod: kunst, (klassiek) concert, religieus/ritueel, historie, literatuur, lezingen, workshops, dans, zang, eten, film, muziek, kinderactiviteiten, stands met food en non-food produkten, goede doelen.

Het festival start op zaterdagavond 25 oktober (na sjabbat) met weer een bijzonder concert van het Orion Ensemble in de theaterzaal van Podium Gigant. Vorig jaar kreeg het Orion de zaal helemaal plat, en in mei was het Orion Ensemble finalist en prijswinnaar op het 1e Internationale Joodse Muziekconcours! Zeer bijzonder dus dat we ze weer hebben weten te boeken, en ze zullen het winnende muziekstuk ook nog ten gehore brengen!

De avond begint om 19:45u met "havdalah", het Joodse ritueel ter afsluiting van sjabbat, gevolgd door de opening door niemand minder dan dhr. Eli Asser (in de oorlogsjaren verpleger in Het Apeldoornsche Bosch en op tijd ontkomen vlak voordat het gesticht door de nazi's werd geliquideerd). Aansluitend vindt het (klassieke) concert plaats. Het kaartje voor deze bijzondere avond is bij Gigant te koop (¤13,-/¤12,-), reservering is mogelijk op op 055-522 09 93 (na 14:00u).

Ieder toegangskaartje voor dit concert geeft ook nog eens recht op ¤ 5,= korting op één van de passe-partouts voor het uitgebreide programma in de Koninklijke Scholengemeenschap (KSG) op 26 oktober, prijzen variëren van 5,= tot 25,= voor de gehele dag, inclusief diner-buffet. De deuren gaan open om 10.00u voor de kaartverkoop (reserveren is niet mogelijk en niet nodig), het programma start om 10.30u, en eindigt om 21:00u met een een hapje en drankje tot ca. 22:00u.

Zie voor het volledig programma de flyer in de bijlage of op www.joodsapeldoorn.nl/jcf2008

Het festival is toegankelijk voor iedereen, met of zonder Joodse achtergrond, van jong (speciaal kinderprogramma!) tot oud.



Ingezonden persbericht