Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 8 september

Earthbookings, Lofarmedia & Resident Advisor presenteren

ADE indoor festival
'Vrijbuiters go Berlin Underground'
Featuring: Connaisseur Records, Hello?Repeat Records & Vage Gasten

Op 25 oktober komt er een zinderend einde aan een week Amsterdam Dance Event! In Studio K, de nieuwste hot-spot in Amsterdam, staat het Vrijbuiters go Berlin Underground indoor-festival gepland, met een grote line-up verspreidt over vier area's en VRIJE sluitingstijden. Jaja, 22.00-11.00 uur. Berlijnse taferelen in Amsterdam Oost, en nog legaal ook.

Met de aankomende editie van ADE 2008 in het vooruitzicht, presenteren Earthbookings, Lofarmedia en het internationaal hoog aangeschreven Resident Advisor een indoor-festival in Amsterdam Oost.

Door het Vrijbuiters en Berlin Underground concept samen te laten smelten ontstaat de meest uitgebreide line-up van de hele week. Het gehele spectrum van van de hedendaagse elektronische muziek wordt vertegenwoordigd: van cutting edge house, naar techno, minimal en naar nu-disco.


Tijd om alle records te verbreken, zowel op het gebied van het droppen van zoveel mogelijk internationaal en nationaal talent op één lokatie, als op het gebied van het eigenwijs oprekken van de openingstijden.

Het kakelverse Studio K pand in Amsterdam Oost is verkozen tot plaats delict. Dit grootse gebouw heeft Europese allure met haar dans-, theater- en bioscoop-zalen. Verspreidt door het gehele gebouw staan ruim 25 dj's en live-acts geprogrammeerd. In de twee danszalen zal het accent liggen op (jawel) 'dansen', losgaan en raven. Maar er is meer, veel meer! In de grote foyer zal er een mega-chill-out gebouwd worden waar tot in de late ochtenduren een lome sfeer zal hangen. Creatieve inbreng wordt geleverd door verschillende kunst en multimedia collectieven, ondermeer Vage Gasten, We are Crêpes, KLS One en The Wonderboys.

Muzikaal gezien is er eigenlijk te veel om op te noemen; toch maar een paar uitlichtingen: De Duitse labels Connaisseur en Hello?Repeat presenteren een gedeelte van hun artiestenstal. Connaisseur staat wereldwijd hoog aangeschreven om de kwaliteitshouse en techhouse die er op uitkomt. Onder andere labelbaas Alex Flitsch, Afrilounge en de Nederlandse vertegenwoordigers Estroe, ZoëXenia en Mark August staan op het programma. Jan Krueger (Hello?Repeat) is op dit moment in Berlijn de ongekroonde koning van de intensieve alles overkoepelende house-sets -- mis hem niet! Verder: Bart Skils en Ille Bitch komen exclusieve dj-sets doen, want er gaat gedanst worden tot 11 uur 's ochtends. Sandrien gaat LIVE, en het grootste LIVE talent van Nederland Olene Kadar is eveneens gestrikt voor een optreden.

In een notendop:

DE nieuwe culturele hotspot, Berlijn in Amsterdam, een groots event, intiem opgezet.

Klaar om de Studio k tot 11 uur 's ochtends te rocken?!

Tijd: 22:00u tot 11.00u
Prijs: ¤ 12,-
Lokatie: Studio K | Timorplein 62 | Amsterdam

Area 1:
Connaisseur:
Afrilounge (DE)
Estroe (NL)
Alex flitsch (DE)
ZoëXenia (NL)
Mark august (NL)
Olene Kadar (NL)
Sandrien (NL)
Ille Bitch (NL)
+ more T.B.C.

Area 2:
Hello Repeat:
Jan Krueger (DE)
Daze Maxim (DE)
Bart Skils (NL)
Carlos Valdes (NL)
Ramchez (NL)
Pep (NL)
Frodo (NL)

Area 3:
Elevator:
Edo Salgado (NL)
Mark Buning (NL)
Max Cole (NL)
Tycho from Mars (NL)
Ari Daly (NL)

1.1 (NL)

Meer info + voorverkoop:
www.vrijbuitersgoberlinunderground.nl
www.lofarmedia.com
www.earthbookings.nl

Noot voor de redactie