Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 6 oktober 2008

BLOC PARTY GEEFT EXCLUSIEVE SHOWCASE IN WATT ROTTERDAM

Op zaterdag 25 oktober geeft de Engelse band Bloc Party een exclusieve showcase in WATT. Dit speciale optreden staat in het teken van hun nieuwe album 'Intimacy' waarvan, nadat het in augustus al digitaal gereleased werd, op 27 oktober de cd-versie met enkele bonustracks verschijnt. De kaartverkoop voor het concert van Bloc Party start op woensdag 8 oktober om 10.00 uur, uitsluitend via de website van WATT.

De postpunkband Bloc Party werd in 2002 opgericht en wordt geïnspireerd door bands als New Order, The Cure en Joy Division. Ook invloeden van Gang Of Four, Franz Ferdinand en Liars zijn terug te vinden in hun songs, die vooral gekenmerkt worden door hun nervositeit en sterk opzwepende ritmesectie.

Het viertal uit Londen debuteert in 2005 succesvol met het album 'Silent Alarm', boordevol krasserige gitaarnummers en gejaagde songs, dat door het Britse muziekblad NME werd verkozen tot 'Album of the Year'. Begin 2007 verscheen de opvolger 'A Weekend in the City' welke wordt gekenmerkt door een zeer sfeervolle aanpak.

Aan inspiratie ontbreekt het de groep niet want ondanks het vele touren bracht Bloc Party in augustus 2008 op internet hun derde album 'Intimacy' uit. Hierop valt te horen dat de band wederom hun muzikale spectrum heeft verbreed. Net zoals Radiohead blijft Bloc Party zijn eigen grenzen verleggen en verstaat het de kunst om avontuurlijke, gedurfde muziek te maken zonder dat de nummers daarbij aan toegankelijkheid inboeten. Op maandag 27 oktober verschijnt dan eindelijk de cd-versie van 'Intimacy' met daarop enkele bonustracks.

ZA 25 10 2008: BLOC PARTY @ WATT (STAGE)
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.00u / Aanvang 20.30u
Tickets a E 25 (excl. vvk) zijn vanaf woensdag 8 oktober 10.00 uur uitsluitend verkrijgbaar via de website van WATT.

www.watt-rotterdam.nl / www.blocparty.com

*** Einde persbericht ***

>> Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht