Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 14 oktober 2008

Nacht van de Nacht: vogels ontdekken in het donker op Balgzand

Gratis excursie voor Beschermers van Landschap Noord-Holland

Kom kijken en vooral luisteren naar wat er 's nachts allemaal gebeurt bij Balgzand, het waddengebied tussen Den Helder en Wieringen. En wel tijdens een heel speciale nacht want op 25 oktober vindt voor de vierde keer de Nacht van de Nacht plaats. Dat is een pleidooi van milieu- en natuurorganisaties om nachtelijk Nederland zo donker mogelijk te houden, zonder overbodige verlichting. Dat is goed voor de natuur en voor de mens!

Nachtexcursie
Balgzand is een van de meest vogelrijke plekken van Noord-Holland. We gaan naar het Kooihoekschor waar u kunt ontdekken hoe druk het in de lucht is, ondanks de duisternis! Onze gidsen attenderen u op geluiden van bijvoorbeeld wulpen, tureluurs, zilverplevieren en bonte strandlopers. Er gaat een nachtelijke dierenwereld voor u open! Ook Niet-Beschermers van Landschap Noord-Holland zijn hartelijk welkom op Balgzand.

We verzamelen om 19.30 uur in Natuurinformatiecentrum Balgzand bij 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 P Den Helder. Aanmelden is noodzakelijk, ook als u Beschermer bent, en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten voor niet-Beschermers bedragen ¤ 3,50 en voor kinderen tot 12 jaar ¤ 1,50. Beschermers van Landschap Noord-Holland kunnen gratis mee.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl