Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 14 oktober 2008

Kinderexcursie dierensporen zoeken in de herfstvakantie

Gratis excursie voor Beschermers van Landschap Noord-Holland

Dit wordt een speurtocht dicht bij de grond. Want we gaan op zoek naar dierensporen. Hoe weet je of er 's nachts uilen door het bos vliegen? En weet jij het verschil tussen een pootafdruk van een ree en van een damhert? Wonen er ook eekhoorns in dit landgoed? En heb jij wel eens een gezien wat voor gat een specht in een boom kan maken?

De boswachter van Landschap Noord-Holland neemt jullie mee om op zoek te gaan naar de antwoorden op deze en op nog veel meer vragen. We zoeken sporen van allerlei dieren want zo kom je veel te weten. Ga je mee op zaterdag 25 oktober om 14.00 uur?

Als je vader of moeder Beschermer van Landschap Noord-Holland is, mag jij gratis mee. Neem dan wel het Beschermerspasje mee. Als Niet-Beschermer ben je ook van harte welkom. Aanmelden is noodzakelijk, ook als je Beschermer bent, en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50 per volwassene, Beschermers mogen gratis mee en kinderen tot 12 jaar betalen slechts ¤ 1,50.

We verzamelen op 25 oktober om 14.00 uur op het parkeerterrein bij Natuurinformatiecentrum De Kakelye. U vindt het bij de ingang van Leyduin, Woestduin en Vinkenduin. Het adres is Manpadslaan 2, 2114 BJ Vogelenzang; dat ligt ten zuiden van NS station Heemstede/Aerdenhout, aan de westzijde van de Leidsevaart. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl



Landschap Noord-Holland