Ingezonden persbericht


STICHTING POPREVIVAL BACK HOME

BACK HOME-DJ'S ONTHULLEN PLAQUETTE in Hardenberg

Het nieuws dat Hardenberg in het laatste weekend van oktober in klap twee volksfeesten bij heeft is aangeslagen. Het nieuws dat de muziek op zaterdagavond zal worden verzorgd door het complete dj-team van Poprevival 'Back Home' nog meer. En dat diezelfde deejays samen met Wethouder Douwe Prinsse op zaterdagmiddag 25 oktober rond 14.30 op spectaculaire wijze een plaquette gaan onthullen op de nieuwe markt in Hardenberg ter herinnering aan tien jaar 'Back Home' verheugt de feestvreugde dan alleen nog maar.

Van 1998 tot en met 2007 organiseerde de stichting 'Poprevival Back Home' tien keer -negen jaar in de Evenementenhal Hardenberg, één keer in Podium- en steeds op de derde zaterdag in september, een feestelijke reünie waarin de muziek, de diskjockeys en de gasten van de oud-Hardenbergse bars The Castle, The City en Papillon elkaar ontmoetten. Genoemde bars zorgden ervoor dat Hardenberg in de jaren zeventig tot hét uitgaanscentrum van NO Overijssel uit kon groeien. Met de uitverkochte en extra feestelijke tiende editie, op 22 september 2007, kwam er een eind aan de succesvolle serie.

De stichting zal worden ontmanteld en eind 2008 worden opgeheven. Het is duidelijk dat er een financieel restant zal zijn. De deejays en bestuursleden Cor Hoeben, Charles Fontijn, Henk Smit, Dick Zwiers, Gert Tack en Roel Zweers zochten een stijlvolle bestemming die werd gevonden in het laten maken van een glazen plaquette met herinneringstekst. Na een eerste gesprek met Wethouder Douwe Prinse en gemeentewoordvoerder Marcel van Dijk bleken die even enthousiast te zijn. Uiteindelijk zal de glazen plaquette in de bestrating van het nieuwe centrum van Hardenberg komen te liggen vlak voor het nog te bouwen podium. In de plaquette is een heuse langspeelplaat (een klassieker uit the seventies) verwerkt en er staat een herinneringstekst. Met het onthullen van de plaquette zijn de muzikale zeventiger jaren symbolisch in Hardenbergse 'oale grond' verankerd.

Publiek is op zaterdagmiddag 25 oktober van harte welkom. Het draaiboek: 14.00 uur Wandeling van Den Herdenbergher naar de markt 14.30 uur Welkom en enkele sprekers
15.00 uur Spectaculaire onthulling en Champagne
15.15 uur Wandeling van de Markt naar Den Herdenbergher

21.00 uur Start 'Gouwe Ouwe Feest' in feesttent Europaweg (t.o. Politiebureau)

Einde persbericht