Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Unieke producten aangeboden tijdens Marktdag in Oranjerie

Zeep van roestvrij staal en afvuilbuidels te koop

Den Haag, oktober 2008. Op zaterdag 25 oktober presenteren ruim 200 studenten zich in winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn. Zij promoten hun studentenbedrijf en verkopen hun producten aan het winkelend publiek tijdens de Marktdag van Jong Ondernemen.

Jong Ondernemen
Stichting Jong Ondernemen stimuleert bij leerlingen en studenten van basisonderwijs tot en met wetenschappelijk onderwijs het ondernemerschap. Praktijkleren ('learning bij doing') is het uitgangspunt van Jong Ondernemen.

Eigen bedrijf
Jong Ondernemen biedt studenten de kans om een jaar lang een eigen bedrijf te leiden. Het programma sluit nauw aan op de werkelijkheid. Zo schrijven de studenten een ondernemingsplan en verkopen zij aandelen om een eigen product in te kopen of te laten produceren. Tijdens dit proces worden de studenten bijgestaan door vrijwillige begeleiders en accountants uit het bedrijfsleven. De Marktdag is hét moment voor de studenten om hun netwerk te vergroten en hun omzet te verhogen.

Prijzen
Tijdens de Marktdag worden de studentenbedrijven geobserveerd en beoordeeld door een jury. De deelnemers kunnen prijzen winnen in de categorieën klantbenadering en standinrichting. Tevens wordt er een over-all winnaar gekozen.

Sponsoren
Stichting Jong Ondernemen is in 1990 opgericht als initiatief van ABN-AMRO, VNO-NCW en MKB Nederland en in samenwerking met de Kamers van Koophandel, het ministerie van Economische Zaken en NOvAA. Hoofdsponsoren zijn o.a. ABN-AMRO, VNO-NCW, NOvAA en Twinfield.


- Einde Persbericht -

Voor informatie over Jong Ondernemen of deze Marktdag kunt u contact opnemen met Karina Bliek of Marc Gerritsen, Jong Ondernemen, (070) 349 01 50, gerritsen@jongondernemen.nl, of surft u naar www.jongondernemen.nl.

Contactpersoon zaterdag 25 oktober: Henk Vink, 06-27064264.

Vriendelijke groet,

Karina Bliek
Communicatiemanager

Jong Ondernemen
T : 0031 70 3490150
F : 0031 70 3490157
E : bliek@jongondernemen.nl
W: www.jongondernemen.nl