Ingezonden persbericht

Opwindende 2e editie van de Vlaardingse Nacht van de Nacht op 25 oktober 2008

Tijdens De Nacht van de Nacht, op zaterdag 25 oktober 2008, worden er overal in Nederland nachtactiviteiten georganiseerd. Na een succesvolle eerste editie in Vlaardingen in 2007, belooft deze tweede editie een opwindend en geheimzinnig spektakel te worden door een gedeeltelijk verduisterde stad. Talloze theatermakers, muzikanten, dichters en beeldend kunstenaars uit het hele land dragen bij aan een prachtig evenement dat aandacht vraagt voor de schoonheid van de duisternis.

De geheimzinnige donkere tocht vangt om 19.30 uur aan vanaf het grasveld bij het Deltahotel (Maasboulevard) en eindigt op de Markt. De aftrap van de wandeling is in handen van Compagnie Doedel, de meesters van het theatrale vuur, met vlammen die rijzen tot meer dan acht meter hoogte. Percussie op grootse en vurige wijze.

Rond 22.30 uur speelt Cool Genius op de Markt. Nog een beetje een goed bewaard geheim deze Zwolse band, maar dat duurt waarschijnlijk niet lang meer. Er wordt behoorlijk aan de weg getimmerd met compacte en eigenzinnige popliedjes. Cool Genius is tegendraads, luchtig en van tijd tot tijd bijzonder grappig. Hun muziek is allerminst voor de hand liggend en de optredens zijn energiek, grappig, ontroerend, dansbaar en virtuoos. De heren beschikken alle drie over een prachtige stem en een perfecte instrumentbeheersing.

Met onderweg talloze bijdragen van beeldend kunstenaars, dichters en theatermakers en theatrale, vervreemdende intermezzo's, belooft deze tweede editie van De Nacht van de Nacht een spektakel te worden. Ervaar Vlaardingen in het donker en laat je verrassen!

Tijdens De Nacht van de Nacht worden in alle provincies nachtactiviteiten georganiseerd. Het initiatief van Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties is bedoeld om Nederland weer donkerder en mooier te maken en tegelijk iets aan het klimaatprobleem te doen. De Vlaardingse Nacht van de Nacht krijgt vorm naar een idee van beeldend kunstenaar Cees Eykelenboom en wordt georganiseerd door Stichting Metamorphose. De Nacht van de Nacht Vlaardingen wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Vlaardingen en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o..

De Nacht van de Nacht Vlaardingen
25 oktober 2008
Start 19.30 uur op het grasveld bij het Deltahotel in Vlaardingen (Maasboulevard)
http://www.nachtvandenacht.nl
http://www.denachtvandenacht.hyves.nl

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht